Kaip rodo Vyriausybės parengta COVID-19 situacijos apžvalga, antradienio duomenimis, daugiau kaip pusėje savivaldybių auga arba atvejų skaičius, arba teigiamų tyrimų procentas, tad pusė Lietuvos yra eksponentinio augimo fazėje.

Nuo praėjusio penktadienio kasdien fiksuotas atvejų augimas, palyginti su praėjusios savaitės ta pačia diena, išskyrus pirmadienį, ir išlikus tokiam augimo tempui, balandžio pabaigoje bus pasiektas 2 tūkst. atvejų per dieną skaičius.

Vilniaus apskrityje fiksuojama trigubai daugiau naujų atvejų ir ligoninėse guli beveik du kartus daugiau asmenų nei prieš pusantro mėnesio, o Kauno apskrityje ligoninių užimtumas per praeitą savaitę išaugo trečdaliu.

Apžvalgoje pažymima, kad antradienį šalyje užregistruota daugiau nei tūkstantis naujų atvejų (1116); o lapkritį atvejų skaičius nuo 1 iki 2 tūkst. atvejų per dieną išaugo per tris savaites.

Per tiek laiko Lietuvą turėtų pasiekti apie 375 tūkst. dozių vakcinos, o šiuo metu nepaskiepytų vyresnių kaip 65 amžiaus grupės žmonių yra 295 tūkst., tad balandis bus kritinis mėnuo paskiepyti šią amžiaus grupę, skelbiama apžvalgoje.

Anot jos, sveikatos priežiūros sektoriaus patirtis rodo, kad paskiepytas sektorius tampa iš esmės atsparus atvejų augimui – iki sausio vidurio pirmavęs pagal naujų atvejų skaičių, dabar sveikatos priežiūros sektorius nustato keturis kartus mažiau atvejų nei gamybos ar prekybos sektoriai.

Mirčių, susijusių su COVID-19, skaičius Lietuvoje toliau mažėja ir šiuo metu siekia vidutiniškai 16 mirčių per dieną.