„Aš labai nusistebėjau. Kas savaitę Užsienio reikalų ministerijoje (URM) gauname nedraugiškos Lietuvai žiniasklaidos apžvalgą. Tai įvairūs Kremliaus portalai ir panašūs veikėjai, kurie skleidžia visokias tikrai stebinančias, prieš Lietuvą kartais nukreiptas teorijas. Kas įdomu, kad per paskutines 3 mėnesius lygiai ta pati, R. Karbauskio pasiūlyta idėja yra tuose portaluose ne vieną sykį nuskambėjusi. Tai, vieni skaito „The Economist“, kiti „Verslo žinias“, ar „Lietuvos rytą“.

O štai stambus verslininkas, buvęs politikas domisi prieš Lietuvą dažnai nukreipta žiniasklaida, pasisemia įdomių idėjų, tiek ir galėčiau pakomentuoti“, – Žinių radijo eteryje sakė TS–LKD vadovas G. Landsbergis.

Jis sutiko, kad LVŽS vadovo R. Karbauskio idėjos greitai atsiranda ir Lietuvos žiniasklaidoje.

„Jis yra neblogas kanalas patekti tokioms idėjoms, kurios tik specifinį skaitytojų sluoksnį pasiekia, būtent per Ramūno lūpas patenka ir į platesnę mediją. Tai komentuoti daugiau ką nematau jokios prasmės“, – aiškino jis.

G. Landsbergis ragino R. Karbauskį daugiau dėmesio skirti verslui.

„Stebiuosi galbūt tuo, kokia žiniasklaida tokias idėjas skleidžia. Ir kokia yra prasmė viso to? Gal kelti kažkokias diskusijas, kurios su realybe nieko bendro neturi. Gal pradėti pasėti kažkokį grūdą, kad ta idėja gyventų savo gyvenimą. Man atrodo, kad žmogui, kuris metė politiką, grįžo į verslą, geriau užsiimti būtent tuo“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė G. Landsbergis.

Delfi primena, kad R. Karbauskis antradienį feisbuke pareiškė, kad konservatoriai siekia mažinti Prezidento galias ir ruošia vietą prezidentūroje G. Landsbergiui.

„Konservatoriai pasinėrė į galios žaidimus su Prezidentu. Visa tai vyksta tuo metu, kai valstybė jau ketvirtą mėnesį dūsta uždaryta, o jie patys nesugeba apsispręsti dėl vakcinacijos strategijos ir planų, kartu palaidodami pasitikėjimą vakcinomis po nuolat besikeičiančia, jokios kritikos neatlaikančia komunikacija. Tačiau net ir tokiu metu konservatoriams yra svarbiau jie patys ir jų įsitvirtinimas valdžioje, bet kokiomis priemonėmis valantis kelią „savam“ kandidatui į Prezidento rinkimus 2024 m.“, – feisbuke rašė R. Karbauskis.

Jo manymu, viena iš priemonių – neleisti G. Nausėdai dalyvauti Europos Vadovų Taryboje.

„Svarbu paminėti, jog daugelį metų konservatoriams „tiko“ D. Grybauskaitės dalyvavimas Europos Vadovų Taryboje ir staiga dabar pabrėžtinai ėmė „netikti“ Prezidento G. Nausėdos vizitai į Europos Vadovų Tarybos posėdžius“, – teigė R. Karbauskis.

Politiko vertinimu, „politinis Prezidento nustūmimas nuo jo pareigų vyksta labai ciniškai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1103)