„Nuo rytojaus nebegalioja judėjimo ribojimai tarp savivaldybių. Tačiau reikalavimai bendrauti tik vieno namų ūkio rate tebegalioja. Tad labai svarbu vengti kontaktų ir saugoti labiausiai pažeidžiamus mūsų visuomenės narius“, – feisbuke rašė ministrė.

Politikė priminė, jog vien per šventinį savaitgalį užtikrindami judėjimo apribojimų kontrolę dirbo apie 3 tūkstančius policijos pareigūnų, jiems talkino šauliai, karo policija, Viešojo saugumo tarnyba ir kiti partneriai.

„Todėl norėčiau dar kartą jiems visiems padėkoti už darbą ypatingai svarbiu Lietuvai laikotarpiu. Sekmadienį, kartu su Policijos generaliniu komisaru, lankėmės keliuose kontrolės postuose, akivaizdu, kad didžioji dalis žmonių važiavo turėdami tam priežastį ir pasirūpinę reikiamais dokumentais, vis tik buvo apsukta virš 1700 transporto priemonių, nubausti 136 asmenys.“, – rašė ji.

Naujausi karantino pokyčiai.

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė rašė, jog griežta judėjimo kontrolė šventiniu laikotarpiu padės išlaikyti „stabilius sergamumo rodiklius ir pamažu judėti link didesnių atlaisvinimų“.

„Džiaugiuosi galėdama pasidalinti gera žinia, kad jau šią savaitę bus pradėtos skiepyti didelės grupės žmonių, tarp jų ir pareigūnai, dirbantys kontaktinį darbą ir padedantys užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi“, – taip pat džiaugėsi A. Bilotaitė.

„Kaip jau pranešė sveikatos apsaugos ministras, šią savaitę Lietuvą pasieks dar 85 tūkst. vakcinos nuo Covid–19 vienetų. Taigi skiepijimo tempai didės, o tai padės greičiau grįžti į mums įprastą kasdienybę su mažiau apribojimų ir daugiau saugumo nuo koronaviruso“, – feisbuke dėstė vidaus reikalų ministrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (407)