„Tuo metu, kai skaičiai, tendencijos mažėjo, Vyriausybė turėjo planą pagal galimybes grąžinti visą švietimo sistemą į įprastas vėžes, todėl buvo papildyti prioritetai būtent švietimo sistema visa in corpore tam, kad galėtų tiesiog ji visa sugrįžti. Deja, dabar skaičiai mums tai padaryti trukdo, bet prie švietimo klausimų dar Vyriausybė grįš“, – per spaudos konferenciją antradienį sakė ministras.

Jis teigė, kad tai buvo politinis Vyriausybės sprendimas, laikant švietimo sistemą prioritetiniu sektoriumi.

Praėjusią savaitę vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė paragino prioritetine tvarka paskiepyti apie 8 tūkst. pareigūnų, vykdančių kontaktinę veiklą.

Šiuo metu pareigūnai yra paskutinėje prioritetinėje grupėje prieš pradedant masinę vakcinaciją. Tuo metu švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė antradienį pranešė, jog aukštesne prioritetine tvarka šiuo metu skiepijami dėstytojai į kontaktinį ugdymą šiemet greičiausiai negrįš.

„Taip, mes manėme, kad švietimas yra Lietuvos prioritetas. Tuo metu taip manėme, taip padarėme, pradėjome vakcinuoti, ir aš asmeniškai taip toliau manau, kad švietimas liečia mūsų vaikus, mūsų ateitį, o mes visi – tarnautojai, pareigūnai, neužmirškime, būdami tose prioritetinėse grupėse, kad už mūsų yra dar keli milijonai žmonių, kurie taip pat laukia vakcinos“, – sakė A. Dulkys.

Pats ministras nuo koronaviruso pasiskiepijo anksčiau, drauge su šalies vadovais, Seimo ir Vyriausybės narais, skiepytais aukštesniu prioritetu.