„Na va, pagaliau prabilo krizių komunikacijos „guru“. Neginčijamas „auksinio baublio“ nominantas už prieš tai buvusios krizės suvaldymą, nuo kurio Lietuva žagsi iki šiol.
Sunku negirdėti lietuviškosios „saulėlydžio sagos“ pagrindinio prodiuserio minčių:

„Nei Aurelijus Veryga, nei Skvernelis nedėjo pastangų, kad būtų sukurta vakcinavimo naudą reklamuojanti sistema. Dabartinė vyriausybė pradėjo nuo tuščio lapo, ir natūralu, kad pats greičiausias sprendimas buvo – kliautis visuomenininkų parama“, – A. Kubiliaus interviu „Delfi“ feisbuke citavo A. Veryga.

Politiko nuomone, viskas buvo ne taip, kaip kalba A. Kubilius.

„Kas pamiršote, kad būtent dėl tos saulėlydžio sagos, kurios metu saulė leidosi viešajam sektoriui, būtent viešojo sektoriaus ir pasigedo tie patys konservatoriai sugrįžę valdžion. Tuomet, pasiraitoję rankoves, stengėsi mažinti viešąjį sektorių, o paskui nustebo, kad jis iš tikrųjų pasidarė toks mažas.

Na, o kas dėl komunikacijos, tai supaprastintai galėčiau pasakyti taip: pradėjote nuo balto lapo, kuris pamačius, kad reikės daug dirbti ir pliurpti nebeužteks, tapo šiek tiek geltonas, o supratus, kad dirbti reikės labai daug, o gebėjimų nėra, tapo rudos spalvos.

Na, o tada jau ir sistemos pasigesta ir pan. Kai ministerijoje nelieka vietos buvusiems komunikacijos specialistams ir tas sistemas kūrusiems žmonėms, tai nieko ir nelieka, kaip pradėti iš pradžių“, – rašė A. Veryga.

Priminė, kad konservatoriai politikoje nebėra naujokai

Kartu buvęs sveikatos apsaugos ministras priminė, kad konservatoriai su partneriais politikoje nebėra naujokai.

„Toks tik mažytis priminimas, jūs jau dirbate beveik keturis mėnesius. Per tokį laiką buvo galima ne tik su buvusiais komunikacijos žmonėmis pasikalbėti, bet jei jau nesinori senų darbų perimti, tai ne vieną naują strategiją susidėlioti.

Pažadų apie ją, kaip beje ir apie 130 žingsnių planą, girdėjom ne vieną. Matyt ta komunikacijos strategija kažkur tyliai yra. Viceministrė sakė, kad jei nesimato, tai dar nereiškia, kad nėra. Tikrai kažkoks „deja vu“, kaip su tuo garsiuoju pandemijos suvaldymo planu, kuris yra, nors nelabai kas matė“, – rašė A. Veryga.

Kartu politikas nevengė aštresnių pastabų ir konservatorių koalicijos partneriams.

„O ponui Kubiliui tik priminsiu, kad skirtingai nei praėjusios krizės metu, jūsiškiai dabartiniai ministrai, vos spėję kojas apšilti, jau giriasi Lietuvos pasiekimais, lyg tie ilgalaikiai rezultatai (vienas mažiausių ekonomikos nuosmukių per pandemiją, pasitikėjimo savo valstybe lygis, grįžtančiųjų į Lietuvą skaičius) būtų anšlago sulaukusio TikToke transliuoto koncerto iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos rūsio pasekmė“, – teigė A. Veryga.

A. Kubiliaus interviu „Delfi“ galima skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1191)