Balandžio 2–5 d. daugiausia administracinių nusižengimų protokolų surašyta dėl daugiau nei vieno šeimos ūkio kontakto – 368. Dėl kaukių nedėvėjimo nubausti 25 asmenys. Dėl saviizoliacijos pažeidimų – 14.

Patikrinta 210 įmonių, pažeidimų jose nebuvo užfiksuota. 19 protokolų surašyta vakarėlius organizavusiems asmenims.

Policijos departamento atstovo teigimu, didžioji dalis gyventojų, siekusių keliauti į kitą savivaldybę, turėjo tinkamą priežastį ir buvo paruošę tai pagrindžiančius dokumentus.

„Tikrai matome, kad važiavusių didžioji dalis turėjo priežastį vykti į kitą savivaldybę ir turėjo tai pagrindžiančius dokumentus“,– tvirtino R. Matonis.

Jo manymu, policijai pavyko užtikrinti sklandžią transporto priemonių patikrą, o tai, pasak R. Matonio, didesnių spūsčių ar nepatogumų keliavusiems nesukėlė.

„Buvome išsikėlę tikslą, kad ne ilgiau kaip pusvalandį žmonėms reikėtų stovėti spūstyje, ir manome, kad tai mums pavyko įgyvendinti. Turbūt didžiausios spūstys buvo penktadienį po pietų ir vakare, o kitomis dienomis jų tikrai nebuvo“, – teigė Policijos departamento atstovas.

ELTA primena, kad Vyriausybė karantiną pratęsė iki balandžio 30 dienos imtinai. Nustatytas judėjimo tarp savivaldybių ribojimas nuo kovo 27 d. 0.00 val. iki balandžio 6 d. 24.00 valandos. Judėjimo ribojimai negalioja žiedinėms savivaldybėms. Antradienį Vyriausybė planuoja spręsti, ar atlaisvinti judėjimą tarp savivaldybių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)