Sostinės savivaldybė skiepyti gyventojus ketina visą ilgąjį savaitgalį. Tam bus naudojama daugiausiai „AstraZeneca“ vakcina.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus teigimu, per tris šventines dienas ketina paskiepyti apie 12 tūkst. žmonių, esančių prioriteto grupėse. Jie kviečiami registruotis internetu.

Kauno poliklinikos vadovas Paulius Kibiša BNS sakė, kad Kaune skiepyti planuojama tik šeštadienį. Tikimasi, kad pavyks vakcinuoti apie 4 tūkst. žmonių. Kaip ir sostinėje, gyventojai bus skiepijami „AstraZeneca“ vakcina.

Klaipėdos miesto savivaldybė vakcinaciją vykdys šeštadienį ir pirmadienį – antrą šv. Velykų dieną, šiomis dienomis ketinama skiepyti švietimo įstaigų darbuotojus ir abiturientus, kurie skiepą gali pasirinkti, taip pat bus skiepijami ir įvairių tarnybų darbuotojai, sutinkantys skiepytis „AstraZeneca“ vakcina.

Kelios savivaldybės šeštadienį organizuoja gyvas eiles prie skiepų.

Be išankstinės registracijos skiepą bus galima gauti Marijampolės vakcinacijos centre – Profesinio rengimo centro bendrabutyje.

Į gyvas eiles kviečia ir Trakų, Plungės savivaldybės. Trakuose bus skiepijama pirminės sveikatos priežiūros centre, Plungėje – buvusios poliklinikos pastate J. Tumo- Vaižganto gatvėje. Tačiau Trakuose norintieji dar turėjo registruotis.

Savivaldybės primena, kad stoti į eilę ir gauti skiepą kol kas gali ne visi – tik priklausantieji patvirtintoms prioritetinėms grupėms.

Joms priklauso asmenys, sulaukę 65-erių ir vyresni, sergantys lėtinėmis ligomis, turintys sunkią ar vidutinę neįgalumo formą, juos slaugantys šeimos nariai. Taip pat visuomenei svarbias funkcijas vykdantys asmenys: viešąją tvarką palaikantys darbuotojai, ugniagesiai, muitininkai, pasieniečiai, kariai, maisto pramonės darbuotojai, mažmeninių prekybos įmonių darbuotojai, kontaktuojantys su klientais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)