Laidos pradžioje politikė kalbėjo, jog žmonės dažnai mano, kad būti savimi yra sunku.

„Man po poros mėnesių bus 63 metai. Esu septintame dešimtmetyje. Tai viskas, ką per tuos metus supratau, tai kad labai lengva būti savimi. Ir labai sudėtinga žaisti sudėtingus žaidimus. Manau, kad sudėtinga yra ir vyrams, ir moterims.

Moterims visada yra sudėtingiau, nes jas nuo vaikystės moko subordinuotoms. Ypatingai jeigu mes kalbame apie mano kartos moteris, aš užaugau labai patriarchalinėje šeimoje, tėvelio žodis buvo šventas, nors burbėdavau“, – prisiminė ji.

A. Maldeikienė laidoje kalbėjo, jog ilgus metus santuokoje galvojo, kad nėra reikalinga, tinkama.

„Kita vertus, jie aiškiai įdiegė daugybę stereotipų. Mano mamytė buvo labai paklusni, labai gera, geros širdies. Aš šitą normą irgi perėmiau, nes maniau, kad tai yra norma. Man tai kainavo iš 38 metų santuokos 30 metų kančios. Kai kiekvieną dieną galvoji, kad esi nereikalinga, kad ir ką darytum yra netinkama.

Ir nors blogo žodžio tau niekas nepasakys, žiūri pro tave į sieną. Ir tavo ašaros, jei bandai kalbėti, priimamas kaip visiškas nesusipratimas“, – Žinių radijo laidoje sakė politikė A. Maldeikienė.

Ji pabrėžė, kad savo vyro kaltinti nebando.

„Techniškai jis man nėra buvęs vyras, esu praktikuojanti katalikė, jis man liks vyru, kol liksime abu gyvi. Man buvo šventė, kai jis išėjo, nes pajutau, kad dabar aš galiu gyventi kaip noriu. Tai yra ta vienintelė pamoka, kuria aš noriu pasidalinti su moterimis – gyvenkite savo gyvenimą. Nebijokite nepatikti, nes kuo labiau nepatiksite kitiems, tuo labiau patiksite sau“, – „Verslumo dvasia“ laidoje sakė pašnekovė.

„Aš esu labai laimingas žmogus. Ir būtent todėl, kad nebijau būti savimi“, – sakė A. Maldeikienė.

Ji pasakojo, kad užaugo šeimoje, kurioje tikėjimas buvo „absoliučiai normali žmogaus egzistencijos forma“.

„Man tikėjimas nuo vaikystės tapo tokiu moraliniu sprendiniu. Tu turi turėti tą jautrų santykį su Dievu – ar taip mano širdis man sako, kad Dievas taip norėtų. (…) Man tai nelabai gražu, kad daug kunigų dabar pasidarė toliatiniai. (…) Gali būti ir tokie bantukai ant torto“, – kalbėjo A. Maldeikienė.

Laidos pašnekovė kalbėdama apie savo santykį su Dievu, svarstė, jog pokalbiai su juo yra dėkingumo praktikavimas.

„Aš žiauriai laiminga. Kartais net negaliu patikėti, kad taip esu apdovanota būti laiminga – gyvenu sau“, – sakė ji.

Europarlamentarei A. Maldeikienei Velykos, kaip sakė ji pati, yra namai.

„Man Velykos yra namai. Ir turbūt daugeliui žmonių ir yra namai. Žinojimas, kad tu turi namus, kad ir kas atsitiktų – Jėzus prisikelia. Kad viskas baigiasi, kas yra bloga. Ir kad yra tie namai, į kuriuos sugrįši ir būsi su savimi, ir su Dievu. Man Velykos – namai“, – apie Velykas kalbėjo politikė.

Apie moteris politikoje ir mokytojo profesiją

A. Maldeikienė Žinių radijo eteryje kalbėjo, jog moterys į politiką turi būtinai eiti.

„Lietuvos atveju moterys būtinai turi eiti į politiką. Nes mums trūksta to moteriško balso. Jūs pasižiūrėkite, kiek yra kitokia politika, kai atsirado trys labai skirtingos moterys. (…) Jos žiauriai trys skirtingos, jos susitaria. Jos skirtingos yra viskuo: mąstymo forma, atstovaujamais interesais ir taip toliau. Iš tikrųjų jos yra labiau kalbančios, jos kalba.

Moterys paprastai yra linkusios kalbėti. Jos geriau išgirsta, labai išryškėja kaip žiauriai, žmonės trokštantys valdžios pyksta, kad ana pusė nesivadovauja griežtos valdžios principu. Čia irgi dar vienas paradoksas – jie nori taisyklių, jie nenori patys spręsti klausimų“, – kalbėjo ji.

„Manau, kad moterys turi eiti į politiką. Ar pati norėčiau joje būti – ne. Esu labai dėkinga Dievui ten, kur dabar esu. Tikrai labiau norėčiau būti mokytoja. Ir pati laimingiausia buvau mokykloje mokytoja“, – sakė A. Maldeikienė.

Žinių radijo laidoje teigė, kad mokytojo profesija visada bus prestižinė.

„Valstybė, kuri sugalvojo mokytojus padaryti prestižine profesija įsivaizduoja, kad pašaukimai yra perkami pinigais. Netiesa. Mokytojui turi būti atlyginama už jo darbą labai gerai. Beje, dabar geriems mokytojams yra labai gerai atlyginama, kai jie dirba korepetitoriais. Bet iš tikrųjų tai yra dovana, kurią tau duoda padėti kitiems. Ir aš manau, kad tie tikri mokytojai, jie visada yra prestižas. Ir tai yra nuostabi profesija“, – Žinių radijo laidoje „Verslumo dvasia“ kalbėjo A. Maldeikienė.