„Norėtume kuo greičiau grąžinti į mokyklas visus vaikus, bet dabar didžiausias prioritetas – abiturientai. Šių jaunuolių laukia rimtas išbandymas – brandos egzaminai, nuo kurių rezultatų priklauso tolimesnės jų galimybės ir pasirinkimai. Jiems svarbu kuo greičiau grįžti į kontaktinį ugdymą, kad mokytojai galėtų padėti kiek įmanoma daugiau, ypač tiems, kuriems ruoštis egzaminams sekasi sunkiau.

Todėl dar kartą raginu priminti abiturientams apie jiems sudarytą galimybę skiepytis. Juo daugiau ir greičiau pasiskiepys abiturientų ir mokytojų, tuo didesnė tikimybė, kad jie sugrįš į klases“, – susitikime į savivaldybių švietimo padalinių ir mokyklų vadovus kreipėsi ministrė.

Jai antrino Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė, raginusi savivaldybių atstovus, mokyklų vadovus ieškoti kuo įvairesnių komunikacijos kanalų, kad objektyvi informacija apie skiepijimo svarbą bei galimybę pasiektų visus abiturientus ir jų tėvus.

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Klinikinės medicinos instituto Vaikų ligų klinikos profesorius Vytautas Usonis sveikino sprendimą skiepyti abiturientus prioriteto tvarka.

„Deja, jauni žmonės irgi serga COVID-19, ne visi perserga lengvai, būna labai sunkių komplikacijų, nežinome, kaip liga sveikatai atsilieps ateityje. Labai blogas sprendimas būtų leisti jiems tiesiog persirgti, tai savotiška rusiška ruletė“, – pažymi profesorius. Be to, abiturientų vakcinacija prisidėtų prie greitesnio visuomenės imuniteto sukūrimo.

Susitikime V. Usonis priminė, jog ir pasiskiepijus pirmąja vakcinos doze svarbu toliau laikytis saugumo reikalavimų. Kol dauguma visuomenės nėra pasiskiepiję, privalome saugotis ir saugoti vieni kitus: dezinfekuoti rankas, dėvėti kaukes, laikytis atstumo ir kt.

Siekiant atsakyti į kuo daugiau abiturientų, jų tėvų bei mokytojų klausimų apie skiepus, ministerija kviečia į tiesiogines diskusijas šia tema lenkų ir rusų kalbomis:

• balandžio 6 d. 11 val. transliacijoje lenkų kalba ŠMSM Youtube paskyroje dalyvaus Santariškių ligoninės gydytoja Božena Markevič, grupės „Black Biceps“ lyderis Witalij Walentynowicz. Pokalbį ves radijo stoties „Znad Willii“ žurnalistė Renata Widtmann.

• balandžio 6 d. 14 val. transliacijoje rusų kalba ŠMSM Youtube paskyroje dalyvaus Vilniaus universiteto profesorius Vytautas Usonis, pokalbį ves „Russkoje Radio“ programų direktorius Ernest Alesin.

Kviečiame iš anksto užduoti rūpimus klausimus el. p. turiu.klausima@smm.lt

Vaizdo konferencija lietuvių kalba vyko kovo 30 d., jos įrašas ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)