Vėliau patys studentai nufotografavo atvykusią policiją, kuri turėjo išsiaiškinti, kas šioje situacijoje teisus – universitetas ar studentai. Studentų teigimu, kadangi jie koliokviumą nuotoliniu būdu parašė „per gerai“, dėstytojas jiems liepė atvykti perrašyti kontaktiniu būdu. Ten jie iškvietė policiją, mat šalyje siaučia koronavirusas ir manė, kad perrašyti žinių patikrinimą auditorijoje yra neteisėta.

LSMU atstovai komentavo, kad vadovaujantis Rektoriaus Įsakymu 2021 m. sausio 27 d. Nr. 2021-V-37 Dėl studijų proceso organizavimo karantino metu, pirmos studijų pakopos programos „Slauga“ dalykas „Klinikinių įgūdžių pagrindai“ yra įtrauktas į dalykų sąrašą, kurio studijos vykdomos mišriu būdu – t. y nuotolinės paskaitos, klinikinių įgūdžių mokymasis, jų patikra, atsiskaitymas ir egzaminas OSCE principu vykdoma kontaktiniu būdu, laikantis visų Šalies operacijų vadovų reikalavimų.

„2021 m. balandžio 1 dieną vyko Slaugos programos I kurso I srauto atsiskaitymas. Šio atsiskaitymo nebuvo galima padaryti nuotoliniu būdu, nes jame yra daug klinikinių situacijų bei vaistų administravimo klausimų ir sprendimų priėmimo. Tai nėra testinės užduotys, kurias galima spręsti nuotoliu.

Auditorija buvo parinkta pagal reikalavimus, atstumai išlaikyti, studentai ir dėstytojai atsiskaitymo metu buvo su kaukėmis, auditorijoje ir koridoriuose yra dezinfekuojančios priemonės. Taip pat yra patikra įeinant į auditoriją – termovizorius. Atvykusi policija įvertino situaciją ir pažeidimų nenustatė.“

Kauno apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad ketvirtadienio ryte buvo užfiksuotas toks įvykis, nors ir galėjo komentuoti tik abstrakčiai.

„Taip, jeigu kalbame abstrakčiai, mes 9:40 val., šiandien ryte, gavome pranešimą, kad ugdymo įstaigoje t. y. viename iš universitetų galimai nesilaikoma karantino sąlygų. Ten nuvyko mūsų pareigūnai, nustatė, jog auditorijoje vyksta Klinikinių slaugos įgūdžių atsiskaitymas, o toje patalpoje buvę asmenys dėvėjo apsaugines kaukes, laikėsi atstumų ir pareigūnai bendravo tiek su pačia dėstytoja, tiek su katedros vedėja.“

Pasak policijos atstovės, buvo paaiškinta, kad numatytos praktikos, vadovaujantis rektoriaus įsakymu, vykdomos įprasta tvarka, laikantis nustatytų sveikatos saugos ir higienos reikalavimų.

„Pareigūnams buvo parodyti įvairūs tai pagrindžiantys dokumentai ir šiuo metu visa surinkta informacija keliauja tam teritoriniams policijos komisariatui, kurio teritorija yra šis universitetas. Bus įvertinta, ar ten galėjo būti pažeidimų, ar ne. Viskas daroma pagal nustatytą tvarką.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (492)