Apie tai sostinės geležinkelio stotyje vykusios prevencinės priemonės metu žurnalistus informavo Vilniaus miesto 3-ojo policijos komisariato viršininkas Donaldas Dubaka.

„Šita prevencinė priemonė ir yra orientuota į tai, kad artėja šventinis savaitgalis ir, tikėtina, kad bus dideli keleivių srautai, kurie keliaus ir geležinkeliu. Tikrinsime ir geležinkelio stotis – Vilniaus geležinkelio stotį, Naujosios VIlnios geležinkelio stotį ir, be abejo, autobusų stotį“, – sakė D. Dubaka.

Patikrinimai stotyse vyks reguliariai

Anot jo, patikrinimai reguliariai vyks tiek stotyse, tiek viešose vietose. Didesnį dėmesį žadama skirti laikotarpiams, kai keleivių srautai yra didžiausi.

„Patikrinimai bus atliekami pastoviai, tiek įlipant, tiek išlipant iš traukinio. Tie mūsų organizuojami patikrinimai nėra numatyti tiksliu metu, laiku, jie tiesiog bus vykdomi ne tik peronuose, bet ir laukiamojoje salėje“, – sakė komisariato viršininkas.

Pasak D. Dubakos, į kitą savivaldybę norinčiam vykti žmogui, tačiau neturinčiam kelionę pagrindžiančių dokumentų, važiuoti traukiniu ar autobusu leidžiama nebus net ir surašius protokolą.

„Žinoma, kad negali važiuoti. Administracinė atsakomybė – baudos skyrimas – nesuteikia keleiviui galimybės važiuoti į jo norimą vietą“, – pabrėžė jis.

D. Dubaka pažymėjo, kad tęsti kelionę bus leidžiama tiems žmonėms, kuri gali pateikti dokumentus apie turimą nekilnojamąjį turtą, deklaruotą gyvenamąją vietą, vizitą pas mediką ar darbo užduotis.

„Kadangi artėja šventinis savaitgalis, tai mūsų darbas ir yra orientuotas į tai, kad informuotume keleivius, svečius, gyventojus vilniečius, kad vyks tokie patikrinimai ir tokios priemonės. Tam, kad išvengtume neigiamų pasekmių, nuotaikos ir švenčių sugadinimų“, – teigė jis.

„LTG Link“ suteikia galimybę grąžinti bilietus

Keliones traukiniais vykdančios bendrovės „LTG Link“ vadovas Linas Baužys spaudos konferencijoje sakė, kad keleiviai yra raginami atsisakyti nebūtinų kelionių.

„Praėjusios Velykos, praėjusios Kalėdos ir Naujieji Metai, kai buvo ribojamas judėjimas tarp savivaldybių, kaip ir dabar, mes nuolatos akcentavome ir visuose savo kanaluose, savo klientams, savo keleivams raginome atsisakyti kelionių, jeigu jos yra nebūtinos“, – sakė jis.

Taip pat jis pabrėžė, kad kelionių atsisakiusiems žmonėms bus grąžinami pinigai už bilietus, informacija apie tai pateikiama tiek prie kasų stotyse, tiek internete.

„Mano žiniomis, po vakarykštės žinutės 90 žmonių panoro susigrąžinti pinigus ir atsisakyti nebūtinosios kelionės“, – teigė L. Baužys.

„LTG Link“ vadovas taip pat pažymėjo, kad pinigai bus grąžinami ir tiems žmonėms, kuriems atvykus į stotį policija neleis tęsti kelionės.

Anot jo, patikrinimus policija vykdys ne traukiniuose, o peronuose, bus siekiama, kad patikrinimai nepaveiktų traukinių tvarkaraščių.

„Visi suprantame, kad tai nėra kaip automagistralė (...) tiek su policijos pareigūnais esame sutarę, kad tie patikrinimai neturėtų įtakoti traukinių vėlavimo, išvykimo laiko“, – sakė L. Baužys.

Nuo praėjusio šeštadienio vidurnakčio Lietuvoje pradėjo galioti draudimas judėti tarp šalies savivaldybių, išskyrus žiedines. Šį draudimą Vyriausybė atnaujino iki balandžio 6 dienos imtinai, siekdama stabdyti COVID-19 plitimą.

Lietuvoje judėjimo ribojimai įvesti gruodžio viduryje, nuo kovo 16 dienos didžiojoje šalies dalyje jie buvo panaikinti, palikti tik savivaldybėse, kur blogiausia epidemiologinė situacija.

Kaip ir ankstesnių ribojimų metu, iš vienos savivaldybės į kitą galima vykti darbo reikalais, keliauti į oro ir jūrų uostus bei autobusų stotis ar iš jų ir dėl kitų svarbių priežasčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)