„Jeigu jūs jau įsigijote bilietą ir susigundėte kelione, grąžinkite bilietą, mes jums grąžinsime pinigus. Bet jeigu šita kelionė tikrai nėra mirties ar gyvybės klausimas, jei ji nėra susijusi su darbu, raginčiau žmones nekeliauti, likti namuose“, – LNK sakė „LTG Link“ vadovas L. Baužys.

Jis pasakojo, kad policija ruošiasi tikrinti į traukinius įlipančius keleivius ir jų priežastis keliauti į kitą savivaldybę.

„Ką mes susitarėme su policija, kad mūsų klientai būtų tikrinami ne traukiniuose, o perone, kad nebūtų užlaikomas traukinys. Jis turi laikytis savo tvarkaraščio, jie juda griežtai pagal jį, kad nepakenktų kitiems traukiniams, kad jie galėtų atvykti laiku.

Patikros, kurios bus daromos, jos bus daromos perone. Tai žmonėms iki traukinio reikėtų ateiti iki jo išvykimo nelikus 5 minutėms, o prieš 15 minučių mažiausiai. Žinoma, reikia turėti ne tik bilietą į traukinį, bet ir dokumentą, kuris pagrįs kelionės tikslą, ar ta kelionė yra tikrai būtina“, – pasakojo L. Baužys.

Jis teigė, kad dar yra vietų maršrutuose Vilnius–Klaipėda.

„Žinoma, šis maršrutas gal populiaresnis, kerta kelias savivaldybes. Bet nesakyčiau, kad yra kažkoks masinis keliavimo reiškinys“, – teigė jis.

„Tikrai čia nėra toks masinis reiškinys, kad subėgo keli šimtai žmonių į stotį ir bandys išvažiuoti. Važiuoja tie, kuriems yra būtinos kelionės. Matome pagal tą patį keleivių srautą – nėra jis toks didelis ar sparčiai atsigaunantis. Tiesiog tas susitarimas su policija, kurį mes sakėme, kad traukiniai nebūtų užlaikomi, kad jie išvažiuotų laiku“, – teigė L. Baužys.

Jis teigė, kad iš traukinio keleiviai nebus išlaipinami, bet bus surašomas administracinio pažeidimo protokolas.

„Jeigu žmonės susigundė įsigyti bilietą, geriau jį grąžinti, likite namuose ir nekeliaukite“, – LNK sakė „LTG Link“ vadovas L. Baužys.