A. Veryga antradienį savo feisbuko paskyroje pasidalino LNK laidos „Bus visko“ ištrauka, kurioje S. Malinauskas prisiminė darbą Vyriausybėje pandemijos pradžioje bei nepagailėjo kritikos buvusiam sveikatos apsaugos ministrui.

„Prisiminkite dezinfekcinį skystį, visas kaukių istorijas ir taip toliau. Aš pradėjau jausti, kad mane Aurelijus Veryga ir jo žmonės pradeda įtraukinėti į situaciją, kai tu turi meluoti. Aurelijaus pozicija buvo „pasakykime visiems, kad viskas yra labai gerai, o problemą išspręsim-neišpręsim – kaip išeis. Ir aš supratau, kad politikoje, kaip ir bet kur gyvenime, yra žmonių, su kuriais tiesiog neįmanoma man dirbti, požiūriai absoliučiai nesutampa“, – laidoje kalbėjo S. Malinauskas.

Savo ruožtu televizijos įrašo ištrauka feisbuke pasidalinęs A. Veryga teigė, kad ir pats turi ką pasakyti apie S. Malinausko darbą.

„Žinot, niekada nepraktikavau dergimo ant buvusių bendradarbių ar kolegų. Bet šitas veikėjas iš dergimo kraunasi pinigus. Gąsdina pamanyk jį mažutį. Taip, mes juk gyvename Kolumbijos džiunglėse, kuriose už kiekvieno medžio, ar miegamojo lovos filmavimo kadre laukia koks nors užpuolikas. Matyt tas įspūdis susidarė bežaidžiant ant palangės sudėliotus žaidimėlius“, – įrašą pradėjo buvęs ministras.

Jo teigimu, S. Malinauskas forsavo dezinfekcinio skysčio gamybą be visų reikalingų parametrų.

„Prisiminkim dezinfekcinio skysčio istorijas. Tada Skirmatas Malinauskas Vilniaus degtinės chebrytę vedžiojo ir šokdino visus, kad greičiau jiems leidimą dezinfekcinio gaminimui išduotų ir piktinosi, kad atsakingi žmonės dar kažkokių formulių reikalavo. Juk reikėjo tiesiog leisti vodkę kaip dezinfekcinį pardavinėti“, – teigė A. Veryga.

Pavadinęs S. Malinauską isteriku, politikas taip pat pabrėžė, kad su juo dirbti toliau tiesiog nebegalėjo.

„Čia tas pats Visuomenės informavimo grupės vadovas, kuris vietoje to, kad informuotų ir ramintų visuomenę taip supanikavo, kad vakarais savo paniką socialiniuose tinkluose ištaškydavo. Ir taip, aš su tokiu isteriku dirbti negalėjau. Ačiū premjerui, kad tą suprato.

Dabar šitas veikėjas iš dramatiškų istorijų pinigus kraunasi. Negaila, tegul kraunasi, bet drabstyti savęs purvais neleisiu ir kiekvienam tikiam nusišnekėjimui papasakosiu savąją įvykių versiją. O tada jau galėsit spręsti, kas teisus“, – pridūrė buvęs sveikatos apsaugos ministras.

Delfi primena, kad S. Malinauskas iš ekspremjero S. Skvernelio komandos pasitraukė praėjusių metų kovą po nesutarimų su A. Veryga. Tuomet ministras S. Skvernelio paprašė S. Malinauską patraukti iš už pandemijos komunikaciją atsakingos grupės Vyriausybėje.

Jurgita Petrauskienė, Aurelijus Veryga, Skirmantas Malinauskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)