„Pagrindinis turbūt artimiausio laiko iššūkis ir uždavinys bus kuo geriau panaudoti tas vakcinas, kurių šią savaitę tikrai gausime, lyginant su bet kuriomis savaitėmis anksčiau, jau labai nemažai“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį teigė i. Šimonytė.

Premjerė atkreipė dėmesį, kad šią savaitę savivaldybėms bus skirta 130 tūkst. vakcinos nuo COVID-19 dozių.

„Šią savaitę savivaldybėms yra arba bus paskirta daugiau nei 130 tūkst. dozių, iš kurių pirmajai dozei bus galima skirti beveik 96 tūkst. Paskirstymas suplanuotas taip, kad savivaldybės, jeigu imsis priemonių, tikrai galės paskiepyti ne taip mažai rizikos grupėje esančių asmenų“, – teigė ji.

I . Šimonytė taip pat informavo, kad šiuo metu yra skaičiuojama, kokiu įkainiu vakcinaciją vykdantiems darbuotojams bus apmokama už savaitgalius bei šventines dienas.

„Šiuo metu Valstybinė ligonių kasa skaičiuoja įkainį, pagal kurį būtų apmokama už darbą poilsio ir švenčių dienomis. Tas įkainis bus taikomas nuo balandžio mėnesio. Tai kad jeigu tik savivaldybės nuspręs, kad organizuoja vakcinaciją taip pat ir savaitgalį, tai, manau, kad joms su šiuo nemažu vakcinos kiekiu susidoroti turėtų pavykti“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)