Pasak jos, koronavirusiu yra persirgę apie 7proc. gyventojų, o dar 6 proc. yra paskiepyti pirmąja doze vakcinos. SAM kanclerės teigimu, imunizacijos lygis sveikatos sektoriuje jau leidžia užkirsti kelią naujiems COVID-19 protrūkiams.

„Sveikatos sektoriuje, kartu su vaistinėmis, bendras imunizacijos lygis, kiek yra suvakcinuota ir kiek yra persirgusių, turime labai gerą procentą, ir atitinkamai turime rezultatą, kad nebeturime protrūkių ir didesnių susirgimų būtent sveikatos įstaigose“,– trečiadienį Sveikatos reikalų komiteto posėdyje Seime teigė J. Grebenkovienė.

Pasak J. Grebenkovienės, šiuo metu yra gauta 1612 pranešimų apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas po vakcinacijos. Daugiausiai iš jų gauta po vakcinacijos „BioNTech–Pfizer“ skiepais, kurie šiuo metu yra paklausiausi Lietuvoje.

Iš gautų pranešimų daugiau kaip 1,5 tūkst. buvo apie nesunkias nepageidaujamas reakcijas. Gauta 11 pranešimų apie mirtis ir 5 tramboembolijos atvejus, tačiau šie atvejai su vakcinacija, SAM kanclerės teigimu, nėra siejami.

„Sąsajos nėra iki galo ištirtos, kad tai yra būtent vakcinos šalutinis poveikis“,– teigė J. Grebenkovienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)