Anot jos, tai patvirtina ir valdybos sudarytos darbo grupės išvados dėl nepalankios atmosferos centre, ir A. Jakubausko prieštaringi pasisakymai interviu Krymo totorių televizijai.

„Mano supratimu, direktorius neužtikrina sklandaus centro darbo, o jo pastarieji pasisakymai, kurių naratyvas, iš esmės, sutampa su propagandiniais naratyvais, dar kartą patvirtina, kad, matyt, šiose pareigose būtų sudėtinga jam toliau dirbti“, – LRT radijui trečiadienį sakė Seimo vadovė.

Direktoriaus klausimą V. Čmilytė-Nielsen trečiadienį ketina aptarti su prezidentu Gitanu Nausėda. Ketvirtadienį parlamentarai ketina balsuoti dėl Ado Jakubausko atleidimo iš LGGRTC direktoriaus pareigų.

Atstatydinti pernai paskirtą pareigūną siūlo Seimo valdyba. Jos sudaryta darbo grupė konstatavo, kad A. Jakubauskui nepavyksta užtikrinti sklandaus institucijos darbo, kyla susipriešinimas, o viešai nagrinėjama situacija centre menkina įstaigos dalykinę reputaciją. Daug diskusijų sukėlė A. Jakubausko sprendimas iš pareigų atleisti istorikę Mingailę Jurkutę.

Kai kurios organizacijos, signatarai, pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam režimui dalyviai ragina neskubėti atleisti centro vadovo.

Praėjusią savaitę interviu Krymo totorių televizijai ATR A. Jukubauskas tvirtino, kad jo vadovaujamas LGGRTC atstovauja tradicinėms pažiūroms ir susiduria su „leftistinių pažiūrų“ grupių spaudimu. Jis taip pat sakė turintis „sveikos Lietuvos visuomenės“ palaikymą ir neabejoja, kad Seime nepakaks politinės valios jį atstatydinti. Vėliau Lietuvos žiniasklaidai jis sakė apgailestaujantis dėl išsakytų teiginių ir sako taip kalbėjęs dėl nuovargio.