„Po vakarykščio AstraZeneca skiepo: paryčiais atsirado drebuliukai. Pakilo temperatūra, nes buvau „karštas“ (nematavau). Ryte jaučiuosi „švakas“, tarsi po aukštos temperatūros naktį (arba gerai pašventęs). Apetito nėra. Anei energijos. Kolegoms, pasakoja, kardabaletas prasidėjo su 39 laipsniais vakare ir pusę nakties broliaujantis su unitazu. Tai man gal ir nėra ko skųstis...“, – feisbuke rašė VDU dėstytojas M. Jurkynas.

Kadangi Vyriausybės sprendimu akademinės bendruomenės nariai buvo įtraukti į visuomenei svarbias funkcijas vykdančių darbuotojų sąrašą, tai suteikė galimybę vakcinuotis nuo COVID–19 aukštesniojo prioriteto tvarka.

Pasak VDU atstovo Martyno Gedvilos, atlikus išankstinę universiteto darbuotojų apklausą, VDU centralizuotai pateikė Kauno miesto savivaldybės skiepijimo koordinatoriui vakcinuotis pageidaujančių darbuotojų sąrašą ir jų duomenis. Ir toliau procesas vyksta be jokių trikdžių.

„Kauno miesto vadovus norisi pagirti už didelį operatyvumą ir dėmesingumą. Sakyčiau, simboliška, kad esame skiepijami Oksfordo universiteto ir farmacijos kompanijos „AstraZeneca“ sukurta vakcina, - tai rodo universitetų bendrystę ir pasitikėjimą mokslu. Vytauto Didžiojo universitetas palaiko ir įvertina vieno garsiausių universitetų indėlį bei šios vakcinos reikšmę. Neabejoju, kad vakcinacija, žmonių sąmoningumas ir susitelkimas pagreitins grįžimą į visų pasiilgtą realybę ir vėl leis puoselėti gyvą bendravimą“, – teigė VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

Anot Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo Pauliaus Kero, dar praėjusią savaitę Kaune paskiepyta dauguma abiturientų ir vyresnių klasių mokytojų, sutikusių priimti „AstraZeneca“ vakciną. Dabar – eilė akademinei bendruomenei.

„Nuolat iš anksto ruošiamės priekyje esantiems prioritetams. Šįkart, atliekant „namų darbus“, iniciatyvą parodė ir patys Universiteto atstovai, operatyviai pateikę norinčiųjų skiepytis sąrašus. Visa tai leidžia be sustojimų rezultatyviai tęsti vakcinavimo procesą. Iškilios mokslo asmenybės pademonstravo tvirtą apsisprendimą skiepytis. Tikiu, toks žingsnis prisidės stiprinant žinią visuomenėje, jog šiandien vakcina yra efektyviausias būdas užtikrinti kauniečių ir visos šalies žmonių saugumą,“ – teigė P. Keras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)