Siūloma nustatyti, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko, pirmininko pavaduotojo ir nario įgaliojimai galėtų nutrūkti ir tais atvejais, „kai įsigalioja teismo sprendimas dėl VRK narį delegavusios partijos likvidavimo arba komisijos narį delegavusi partija pradeda pati ar jai kitais pagrindais pradedamos likvidavimo procedūros“.

Pasak parlamentaro, šiuo metu galiojančios įstatymo normos sukuria precedentą, kuomet partijos atstovo įgaliojimai nenutrūksta net ir tais atvejais, kai komisijos narį delegavusi partija savo iniciatyva ar teismo sprendimu yra likviduojama.

Šių metų vasario mėnesį E. Gentvilas atkreipė dėmesį, kad Vyriausioji rinkimų komisija savo sudėtyje turi jau nebeveikiančios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos (TPP) atstovą Egidijų Viskontą, primena ELTA.
„Jį delegavusi partija yra nebeveikianti, vyksta jos išregistravimo procedūra. Antra – ši partija net nedalyvavo Seimo rinkimuose", - yra sakęs Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Gentvilas.

Pagal galiojančią tvarką, savo narius į VRK deleguoja Lietuvos teisininkų draugija, teisingumo ministras, prezidentas ir politinės partijos, kurios Seimo rinkimuose perkopė 5 proc. rinkimų kartelę. Kaip pastebi E. Gentvilas, TPP į šį sąrašą nepatenka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)