Tai numatančias Seimo statuto pataisas parlamentarų grupės vardu ketina pristatyti Seimo TS-LKD frakcijos seniūnė, Seimo vicepirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Statuto pataisomis siekiama išvengti dvigubų išmokų (išeitinės išmokos ir atlyginimo už darbą) mokėjimo iš tapataus pobūdžio šaltinių ir taip taupyti nacionalinio biudžeto lėšas.

„Taip bus išvengta dvigubų išmokų (išeitinės išmokos ir atlyginimo už darbą) mokėjimo iš tapataus pobūdžio šaltinių, todėl Seimo narių išeitinėms išmokoms būtų reikalinga žymiai mažesnė suma ir taip būtų reikšmingai sutaupomos nacionalinio biudžeto lėšos. Be to, toks išeitinių išmokų mokėjimas derėtų su išeitinės išmokos paskirtimi ir esme, t.y. finansine parama netekus pajamų“, – sakoma dokumento aiškinamajame rašte.

Šiuo metu Seimo statute numatyta, kad visa išeitinė išmoka mokama iš karto nutrūkus Seimo nario įgaliojimams. Statute nenumatyta, kad jos mokėjimas nutraukiamas buvusiam Seimo nariui vėl tapus Seimo nariu ar pradėjus eiti valstybės tarnautojo pareigas, ar priėmus į darbą valstybės ar savivaldybės įstaigoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)