„Mes nebuvome priskirti prie tų, kurie vykdo kokias nors svarbias funkcijas, dabar mes beldžiamės į visas instancijas, kad vakcinuotų tuos žmones apylinkių teismuose, kurie turi nagrinėti bylas žodinio proceso tvarka. Jie atsakingi už tai, kad neužkrėstų žmogaus, kuris atėjo į teismą, kad neužsikrėstų darbuotojai“, – per teisėjų veiklos pristatymą pirmadienį sakė S. Rudėnaitė.

Ji teigė kol kas nesulaukusi pažado, mad teisėjai būtų įtraukti prie visuomenei svarbias funkcijas vykdančių asmenų.

„Rezultatas toks, kad – nieko (...) rezultatas toks, kad nesame traktuojami kaip šituo aspektu (atliekantys) kažkokią svarbią funkciją valstybėje“, – kalbėjo laikinoji Lietuvos Aukščiausiojo Teismo vadovė.

Šiuo metu Lietuvoje skiepijami vyresnio amžiaus gyventojai, o toliau į prioritetinę grupę įtraukti visi asmenys, dirbantys arba teikiantys paslaugas švietimo įstaigose, treneriai ir abiturientai, vykstantieji vykti į diplomatines Lietuvos atstovybes ir t. t.

Paskutinė prioritetinė grupė, prieš pereinant prie likusios visuomenės vakcinacijos, yra asmenys, vykdantys gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas ir kontaktuojantys su kitais asmenimis.

Į šią kategoriją patenka vidaus tarnybos pareigūnai: policininkai, ugniagesiai, pasieniečiai, viešojo saugumo ir bausmių sistemos pareigūnai, muitininkai, Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnai. Taip pat Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai, užtikrinantys karantino režimo priemonių laikymosi kontrolę, kariai ir šauktiniai bei juos aptarnaujantis personalas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)