„Paskata kalbėti apie šiuo metu galiojančios Nacionalinio saugumo strategijos peržiūrą tapo kintanti tarptautinė saugumo aplinka ir vis kylantys nauji iššūkiai“, – sako krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.

Anot jo, tokie veiksniai kaip auganti Kinijos galia, besitęsianti Rusijos Vakarinės apygardos karinė modernizacija ar COVID-19 pandemija reikalauja permąstyti priemones, kuriomis užtikrinamas valstybės saugumas.

Strategijos atnaujinimui sukurta tarpinstitucinė darbo grupė, atnaujintą projektą ji turi parengti iki birželio 30 dienos, pranešė Krašto apsaugos ministerija. Nacionalinio saugumo strategiją tvirtina Seimas.

Peržiūrėti Nacionalinio saugumo strategiją numatyta ir Vyriausybės programoje, pabrėžiant, kad būtinas kokybiškai naujas požiūris į nacionalinį saugumą.

„Peržiūrint strategiją bus siekiama ne tik atliepti karinių ir nekarinių priemonių poreikio naudojimą koordinuojant atsaką į kylančias grėsmes. Kartu bus siekiama išgryninti valstybės institucijų atsakomybes, nevyriausybinio ir privataus sektoriaus įtraukimo būdus, strategijos įgyvendinimo mechanizmą“, – sako ministras A. Anušauskas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)