„Iš esmės ir vieni, ir kiti turi argumentų. Kitas klausimas, kiek jie pagrįsti?

Taip, sutinku ir pati daug kartų kartojau, kad reikia išmokti gyventi su virusu, naujoje realybėje. Bet ypač svarbu, kad tai galiotų VISIEMS, o ne atskiroms išrinktųjų grupėms. Ir, kad to sėkmę lems 3 dalykai:
🚩kuo greitesnė vakcinacija,

🚩intensyvus ir kuo prieinamesnis testavimas,

🚩įprastos infekcijų kontrolės priemonės ( kaukių, kur reika, dėvėjimas, atstumo laikymasis, rankų higiena ir kt.).
M.A.M.A.

Ir kol visi sėkmės elemantai dėl vienų ar kitų priežasčių neveikia kartu, kaip gerai suderintas mechanizmas, deja, per anksti „pasileisti plaukus“, – rašo epidemiologė.

R. Lingienei taip pat kilo klausimas dėl tyrimų, kuriuos pasidarė visi renginio dalyviai.

„Taigi, grįžkim prie M.A.M.A. temos.

Renginio metu buvo skelbta, kad visi dalyviai yra pasidarę tyrimus dėl SARS-CoV-2. Klausimas, kokius ir kada?

Bet tebūnie.

Tik noriu priminti, kad net ir gavus neigiamą PGR tyrimo ar antigenų testo atsakymą DAR NEREIŠKIA, kad viskas yra ok.

Tai reiškia, kas viskas buvo ok, (t.y., dar negalėjote užkrėsti kitų, net jei pats ir buvote jau užsikrėtęs) tepinėlio ĖMIMO metu. O po to jau „kaip dievas duos".

Taigi, džiugus dalyvių klegesys greta vienas kito be veido kaukių yra nepaaiškinamas epidemiologine logika.

Liūdniausia, kad tokių ir panašių renginių pasekmes, praėjus kelioms dienoms po jų, pajuntame visi, ne tik jų dalyviai (tik prisiminkim staigiai išaugusį susirgimų skaičių praėjusį rudenį, po plačiai nuskambėjusių krepšinio rungtynių Kaune ir Vilniuje).

Tik, o bet tačiau, gavę savąją infekcinę užkrato dozę, jų herojai, kaip taisyklė, „nebeprisimena” užsikrėtimo aplinkybių.“

Žalgirio arenoje renginys vyko be žiūrovų, jo organizatoriai skelbė, kad visiems dalyviams prieš renginį buvo atlikti COVID-19 testai, tačiau viešojoje erdvėje kilo pasipiktinimas, jog nesilaikoma karantino taisyklių. Kai kurie politikai renginį pavadino „puota maro metu“.

Laisvės frakcijos Seime seniūnė Ieva Pakarklytė piktinosi, kad karantinas MAMA apdovanojimams negalioja.

„Sakote, tik filmavimas su keliais šimtais žmonių, įskaitant “ribotą kiekį kviestinių svečių”. Ne ne, tikrai ne renginys. Puota maro metu. Įsivaizduoju kaip apgauti jaustis turi atsakingi renginių organizatoriai. Jau net nekalbant apie kitus karantino besilaikančius žmones, kurie po pusmetį nematė savo tėvų, senelių. Atsakingos institucijos turi nedelsiant imtis veiksmų“, – feisbuke rašė ji.

Seimo narė Jurgita Sėjonienė feisbuke rašė, kad testai tėra antraeilė žinutė: „Su visa pagarba kūrėjams, šitai visuomenė supras kaip „jei galima jiems, tai kodėl negalima mums?“. Neigiami testai yra antraeilė žinutė. Jei išvis bus pastebėta. „Švęsti gyvenimą“ tai vadinasi“.

Seimo narys Justas Džiugelis taip pat teigė, kad „puota maro metu yra nedovanotina“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)