Apie susidariusią spūstį Delfi pranešė skaitytoja. Iš jos atsiųstų nuotraukų matyti, kad išvažiuojant iš Vilniaus kyla sunkumų: prie policijos posto nusidriekė didžiulė automobilių eilė.

Skaitytoja sakė, kad eilėje stovi jau pusvalandį, bet jos galo dar nematyti. Moteris aiškino, kad dabar laukia tiek daug automobilių, kad kelyje neįmanoma įžiūrėti, kur prasideda ir kur baigiasi transporto priemonių kolona.

Skaitytoja teigė, kad į spūstį pateko 11.50 val., o policijos postą pasiekė tik 13.05 val.

Įprastai tuo keliu galima judėti dviems automobilių eilėms, tačiau šiandien susiformavo - 3 eilės. Skaitytoja sakė, kad kai kurie vairuotojai bando važiuoti kelkraščiu.

Ji aiškino šiek tiek pabendravusi su dirbančiais policijos pareigūnais. Moteris suskaičiavo 6 ekipažus. Ji teigė, kad pareigūnų dirba labai daug, tačiau jie vis tiek nespėja.

Pareigūnai, anot moters, jai sakė, kad tokios eilės yra jau nuo šeštadienio ryto. O kai kas, anot jų, laukia ir po 4 valandas.

Kviečiame peržiūrėti nuotraukų galeriją.

Pasak Vilniaus apskrities policijos atstovės Julijos Samorokovskajos, vien Vilniaus apskrityje šeštadienį iki popietės patikrinti 8103 automobiliai, iš jų – 189 apgręžti.

„Susidarė kamščiai, kadangi nuo vidurnakčio buvo paskelbtas eismo ribojimas, tai šio ryto eismas parodė, kad žmonės keliauja, o esant būtinybei, juos tikrina pareigūnai“, – BNS sakė Komunikacijos poskyrio vedėja.

Anot jos, patikrinimų metu taip pat nustatyta 19 kelių eismo taisyklių pažeidimų, keturi iš jų – dėl vairuotojų neblaivumo, aštuoniems protokolai surašyti už karantino reikalavimų nesilaikymą, o vienas vairavo be teisių.

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė BNS informavo, kad spūsčių apskrities postuose nėra, o apgręžtų vairuotojų taip pat nėra daug, tačiau tikslūs duomenys bus sekmadienį.

Nuo šeštadienio vidurnakčio Lietuvoje pradėjo galioti draudimas judėti tarp šalies savivaldybių, išskyrus žiedines. Draudimą Vyriausybė atnaujino iki balandžio 6 dienos imtinai, siekdama stabdyti COVID-19 plitimą.

Pasak premjerės Ingridos Šimonytės, šiuo pakeitimu gyventojams siunčiama žinia, kad per Velykas visi pabūtų namuose.

Kaip ir ankstesnių ribojimų metu, galima judėti tarp žiedinių savivaldybių ir didmiesčių, vykti darbo reikalais, keliauti į oro ir jūrų uostus bei autobusų stotis ar iš jų ir dėl kitų svarbių priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1153)