Jie aptikti Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų laboratorijoje ištyrus 190 ėminių. Visi jie yra iš Vilniaus apskrities.

Ekspertai sako, kad Pietų Afrikos mutacija kelia pavojų, nes yra didesnė tikimybė ja užsikrėsti pasiskiepijus arba persirgus kitomis atmainomis.

Anksčiau šią savaitę pranešta apie pirmuosius du Lietuvoje nustatytus šios atmainos atvejus.

Taip pat nustatyti dar 76 nauji britiškosios atmainos atvejai. Jie sudarė 67 proc. (64 iš 96) Vilniaus, 40 proc. (2 iš 5) Kauno, 18 proc. (2 iš 11) Alytaus, 13 proc. (4 iš 31) Utenos, 33 proc. (1 iš 3) Tauragės ir (3 iš 9) Panevėžio apskrities ėminių.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto laboratorijoje šią savaitę atliktos sekoskaitos duomenys rodo, jog tarp 23 ėminių nustatyti trys atvejai, sukelti šios atmainos: vienas iš dviejų Kauno, 17 proc. (1 iš 6) Marijampolės ir vieną tirtą Panevėžio apskrities ėminius.

Britiškoji atmaina greičiau plinta bei yra mirtingesnė.

Iš viso iki šiol Lietuvoje, pagal NVSPL koordinuojamą sekoskaitos projektą, atlikta 1821 ėminio sekoskaita ir aptikta 304 britiškosios bei penki Pietų Afrikos viruso linijos atvejai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)