„Aš tikrai manau, kad galėtų jie (socialdemokratai) jungtis, ir mes tikrai suprantame argumentus, kodėl formaliai tai šiandien nėra padaryta. Tikrai tikiuosi, kad socialdemokratai po savo vadovybės išrinkimo vienokia ar kitokia forma tikrai ras tolesnį bendradarbiavimą“, – penktadienį interviu Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

„Kol kas sudėtinga pasakyti, kadangi nėra vadovybės, manau, kad išsirinkus vadovybę bus ir suvažiavimas, ir apsispręs partija savo artimiausius tikslus, tarp jų galbūt ir dėl šio klausimo“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Socialdemokratų atstovai yra minėję, kad dėl prisidėjimo prie opozicijos susitarimo spręs išrinkus naują partijos vadovybę.

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Darbo partijos frakcijos šią savaitę pasirašė opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą.

Opozicijos lyderiu tapo buvęs premjeras S. Skvernelis, šios pareigos bus rotuojamos.

LVŽS frakcija Seime turi 32 parlamentarus, Darbo partija – dešimt, o iš viso mažumą šiame Seime sudaro 68 parlamentarai. Be minėtų dviejų frakcijų, jai dar priklauso Socialdemokratų partijos frakcija ir Mišri Seimo narių grupė.

Pasak S. Skvernelio, neformaliai socialdemokratai dalyvauja opozicijos bendroje veikloje.

„Neformaliai prie mūsų dviejų frakcijų koalicijos jie yra prisijungę, dalyvauja bendrame pagrindiniam pasitarime, ir toliau taip bus“, – teigė opozicijos lyderis.

Autorė Milena Andrukaitytė

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)