Praėjusią parą šalyje atlikti 8496 molekuliniai (PGR) ir 765 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 297 atvejus. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 7,8 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 212 tūkst. 676 žmonės.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 196 tūkst. 504 asmenys, deklaruota – 153 tūkst. 211 pasveikusiųjų. Statistiškai šiuo metu serga 8424 asmenys, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 51 tūkst. 717.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis ir ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3529 žmogus. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 7150 mirčių.

Vyriausybė penktadienio posėdyje iki balandžio 6 dienos grąžino judėjimo tarp savivaldybių ribojimą.

„Labai tikėkimės, kad pavyks situaciją stabilizuoti ir neleisti tai bangai aukštai iššokti, tuomet po Velykų galėsime jau diskutuoti galbūt ir kitus dalykus, bet kol kas reikia koncentruotis į šitas dvi savaites tiek dėl testavimo, tiek vakcinavimo, tiek apsaugojimo nuo ligoninių perdegimo ir reanimacijų užsipildymo“, – per posėdį sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Šiuo pakeitimu nėra siūloma nieko kažkokiose veiklos srityse ar verslų srityse, tiesiog siunčiama žinia, kad kaip ir prieš Kalėdas, taip ir prieš Velykas ir aplink Velykas pabūkime namuose, sumažinkime savo judėjimo ir bruzdesio“, – kalbėjo ji.

Keliavimas tarp savivaldybių bus ribojamas nuo šio šeštadienio iki balandžio 6 dienos imtinai.

„Artėja šventinis laikotarpis, kai galimas padidintas asmenų judėjimas tarp savivaldybių ir dėl to kyla didesnė kontakto rizika“, – per posėdį sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Kaip ir ankstesnių ribojimų metu, būtų galima judėti tarp žiedinių savivaldybių ir didmiesčių, vykti darbo reikalais, kelionių vietas ir dėl kitų priežasčių.

Karantinas pratęstas iki balandžio 30 dienos.

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 809 COVID-19 pacientai, 81 iš jų – reanimacijoje, ketvirtadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis papildomai tiekiamas 690 ligonių, 45 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 105 žmonės.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 212 tūkst. 676 žmonės.

Statistiškai šiuo metu serga 8424 asmenys, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 51 tūkst. 717.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis ir ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo.

Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3529 žmogus. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 7150 mirčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)