Tarptautinę konferenciją „Visuomenės atsparumas ir hibridinės grėsmės Vakarų pasauliui“ organizuoja Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) ir Gynybos paramos fondas.

„Turime suvokti, kad gintis nuo hibridinių grėsmių būtina nedelsiant, nelaukiant fizinio puolimo. Hibridinis karas yra kompleksinis reiškinys, todėl jo prevencija ir gynyba taip pat turi būti kompleksinė“, – sakė Seimo NSGK vadovas Laurynas Kasčiūnas.

Anot jo, į hibridinių grėsmių specifiką turi būti atsižvelgta ir tobulinant nacionalinę krizių bei ekstremalių situacijų valdymo sistemą.

L. Kasčiūnas taip pat ragina nepamiršti apie COVID-19 pandemijos pasekmes tarptautinio saugumo situacijai.

Pasak NSGK pirmininko, Rusija ir Kinija naudojasi pandemija diskredituodamos priešiškomis laikomas valstybes arba, priešingai, mėgina gerinti savo tarptautinį įvaizdį.

„Daugelyje valstybių dėl pandemijos didėja radikalių politinių ideologijų ir destruktyvių sąmokslo teorijų sklaida. Šios saugumo tendencijos kelia nerimą ir Lietuvai, todėl apie jas būtina diskutuoti tokiuose saugumo forumuose, kurie suburia iškiliausius saugumo ekspertus ir bendraminčius“, – teigiama organizatorių pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)