Pasak jos, į mokyklas grįžus Pasvalio rajono pradinukams, duris atvėrė mokyklos jau visose 45 savivaldybėse, kur susirgimų skaičius 10 tūkst. gyventojų per pastarąsias dvi savaites yra mažesnis nei 200 atvejų ir į mokyklas galima grįžti greičiau.

Likusiose 15-oje savivaldybių su prastesniais sergamumo rodikliais pradinių klasių moksleiviai į mokyklas gali grįžti, tik jei šios užtikrina testavimą kaupinių būdu.

Šiuo metu tokį būdą grįžti prie kontaktinio ugdymo yra pasirinkusios 34 mokyklos 12-oje savivaldybių: 22 įstaigos jau atvėrė duris, dar 12 rengiasi grįžimui artimiausiu metu – bendruomenės nariai testuojasi. Pirmadienį buvo 20 tokių mokyklų dešimtyje savivaldybių.

Dauguma moksleivių perėjo į nuotolinį ar mišrų mokymąsi Lietuvoje lapkričio 7-ąją paskelbus antrąjį visuotinį karantiną. Pradinukai į klases nėjo nuo gruodžio vidurio. Kovą Vilniuje, vėliau – ir kituose miestuose jiems leista sugrįžti į kai kurias mokyklas, užtikrinančias kaupinių testavimą. Praėjusią savaitę Vyriausybė leido be testavimo prievolės grįžti į klases 45 savivaldybių pradinukams, tarp jų nėra Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio miestų.