Ši Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pasiūlyta kandidatė yra kritikuojama dėl neva galimų susitarimų tarp valdančiųjų ir opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos, kurios narys yra kandidatės tėvas Julius Sabatauskas.

„Vertinu savo tėvų auklėjimą be galo, man mano šeima yra labai svarbi, manau, man buvo perteiktos tinkamos vertybės. Esu nepriklausomos nevyriausybinės organizacijos vadovė, veikianti šioje srityje daugybę metų, manau, kad turiu kompetencijos ir žinių bendraudama su itin skirtingomis bendruomenėmis, kad atpažinčiau diskriminacijos atvejus“,– Seime atsakydama į žurnalistų klausimus kalbėjo B. Sabatauskaitė.

Ji taip pat atsakė į Seimo nario Mindaugo Puidoko pastabas dėl neva užsienyje sudarytos santuokos su tos pačios lyties asmeniu.

„Aš savo asmeninio gyvenimo niekada neslėpiau, bet renkuosi jo nekomentuoti viešai. Manau, kad turiu teisę į privatų gyvenimą“,– teigė kandidatė į Lygių galimybių kontrolierės pareigas.

Nuo 2010 m. B. Sabatauskaitė dirba Lietuvos žmogaus teisių centre. Centro direktore ir advokacijos vadove ji paskirta 2013 m. Šiose pareigose ji organizavo tyrimus apie žmogaus teisių situaciją Lietuvoje, teikė pastabas teisės aktams, rengė ir vadovavo įvairiems projektams lygių galimybių tema, organizavo ir vedė mokymus lyčių lygybės, nediskriminavimo, smurto artimoje aplinkoje įveikimo ir prevencijos klausimais.

Dabartinės lygių galimybių kontrolierės Agnetos Skardžiuvienės kadencija baigėsi dar pernai birželį, ji lygių galimybių kontroliere paskirta 2015 metais, tuometinės Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės siūlymu.

Pagal Lygių galimybių įstatymą, lygių galimybių kontrolieriumi gali būti skiriamas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos pilietis, turintis aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 10 metų teisinio darbo stažą. Lygių galimybių kontrolierių penkeriems metams skiria Seimas Seimo pirmininko teikimu. Tas pats asmuo lygių galimybių kontrolieriumi gali būti skiriamas ne daugiau kaip du kartus iš eilės.

Pagal įstatymą, lygių galimybių kontrolieriumi gali būti skiriamas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos pilietis, turintis aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 10 metų teisinio darbo stažą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)