„Nors EVA vertina „Sputnik V“ vakciną, tačiau pati Rusija dar nėra oficialiai kreipusis į EVA dėl vakcinos autorizavimo. Yra dvi proceso pakopos ir antroji pakopa dar nėra pradėta. Koks bus EVA sprendimas, šiuo metu dar negalime pasakyti“, – LRT Radijui ketvirtadienį sakė ji.

Anot A. Skaisgirytės, išlaikius esamų vakcinų tiekimo tempus, Lietuvos populiacijai paskiepyti turėtų pakakti jau patvirtintų EVA vakcinų.

„Lietuvą yra pasakiusi, kad „Sputnik V“ vakcina mums nėra priimtina dėl politinių priežasčių, tačiau iš tikrųjų manome, kad jei pagal dabartinius tempus bus išlaikyti tiekimai iš Vakaruose gaminamų vakcinų, mums kitų vakcinų tiesiog nereikės, mums užteks tų keturių vakcinų, kurios yra autorizuotos“, – akcentavo ji, pridurdama, kad kol kas „Sputnik V“ vakcinos pirkimo Prezidentūra nesvarsto.

EVA kovo pradžioje pradėjo „Sputnik V“ vakcinos tęstinę peržiūrą. Ši procedūra yra pirmasis žingsnis norint patvirtinti preparatą. Jos metu vertinami bandymų rezultatai, nors dar nėra visų duomenų ir dar nėra gautas prašymas patvirtinti vakciną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)