„Šiemet ši šventė ypač svarbi – minite sėkmingų Graikijos kovų už nepriklausomybę 200-ąsias metines. Nuoširdžiai linkiu susitelkimo ir sėkmės Graikijos Respublikos parlamentui įveikiant šiandienos iššūkius ir įgyvendinant Jūsų šalies žmonių lūkesčius“, – teigiama Seimo pirmininkės sveikinime. Parlamento vadovė šia proga Seimo ir savo vardu pasveikino Graikijos Respublikos parlamento pirmininką Constantine'ą An. Tassoulą ir visus Graikijos gyventojus.

Viktorija Čmilytė-Nielsen savo sveikinime pažymi, kad Lietuva vertina Graikijos indėlį į pasaulio kultūrą – Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga 2021 m. paskelbė graikų literatūros metais. Taip pat atkreipia dėmesį į abiejų šalių bendradarbiavimo svarbą.

„Taip pat esu įsitikinusi, kad bendromis europietiškomis vertybėmis pagrįstas parlamentinis bendradarbiavimas bei partnerystė Europos Sąjungoje ir NATO prisidės prie sėkmingos Lietuvos ir Graikijos santykių plėtros“, – sako Seimo vadovė.

Graikiją Respublikos Nepriklausomybės 200 metų sukakties proga Vyriausybės ir Lietuvos žmonių vardu pasveikino ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Ši sukaktis yra svarbi visai Europai. Prieš 200 metų tai buvo pirmasis nacionalinis išsivadavimo judėjimas Europoje, vėliau įkvėpęs panašius judėjimus kitose šalyse ir regionuose, įskaitant Lietuvą.

Džiaugiuosi, kad santykiai tarp mūsų šalių kasdien stiprėja. Esu įsitikinusi, kad mūsų Vyriausybės ir toliau stiprins bendradarbiavimą ir ieškos naujų galimybių tose srityse, kuriose potencialas dar neišnaudotas. Nuoširdžiausiai linkiu Jūsų šaliai ir žmonėms gerovės ir klestėjimo“, – sakoma premjerės sveikinime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)