Epidemiologų teigimu, 46 atvejai siejami su Vilniuje veikiančia elektros instaliacijos įmone, 28 – su atliekų perdirbimo įmone Vilniaus rajone, 25 – su plastiko gaminių gamybos įmone sostinėje.

Su Kaune veikiančia tekstilės įmone siejami 25 atvejai, statybos įmone – 13, su plastiko gaminių gamybos įmonėje Klaipėdoje – 18 atvejų.

Su protrūkiu Joniškio rajone veikiančioje žemės ūkio bendrovėje siejami 34 atvejai, 15 – su protrūkiu Joniškio ir Akmenės rajonuose veikiančia logistikos įmone.

Su protrūkiu Kupiškyje veikiančioje komunalines paslaugas teikiančioje įmonėje siejama 20 atvejų, statybų bendrovėje – 12 atvejų, su Panevėžyje veikiančia medienos ir jos gaminių gamybos įmone – 10.

Su protrūkiu Telšiuose veikiančioje medienos ir jos gaminių gamybos įmonėje siejami 24 atvejai, su protrūkiu Mažeikiuose veikiančioje metalo apdirbimo įmonėje – penki.

Tauragėje veikiančioje konditerijos gamybos įmonėje nustatyti devyni užsikrėtimai, Alytuje veikiančioje metalo apdirbimo įmonėje – aštuoni.

Su protrūkiu Marijampolės savivaldybėje veikiančioje medienos ir jos gaminių gamybos įmonėje siejama 17 atvejų, statybų įmone – 13 atvejų, telerinkodaros paslaugas Marijampolėje teikiančioje įmonėje – 15.

Su protrūkiu baldų gamybos įmonėje Zarasuose siejama 12 atvejų.

Protrūkiai – ir darželiuose, kitose įstaigose

NVSC duomenimis, didesni protrūkiai fiksuojami ir įvairiuose šalies darželiuose bei kitose įstaigose.

Didžiausias protrūkis nustatytas Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, su juo siejama 30 atvejų.

20 užsikrėtimų siejama su protrūkiu Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Žiburėlis“, 19 – Kauno rajone esančiame Raudondvario lopšelyje-darželyje „Riešutėlis“.

Su protrūkiu Šiaulių sporto gimnazijoje taip pat siejama 20 atvejų, Varėnos rajono savivaldybėje – 11.

NVSC teigimu, visi šie protrūkiai darželiuose, įstaigose ir įmonėje registruoti kovo mėnesį, kai kurie prasidėję ir vasario pabaigoje.

Epidemiologai tvirtina, kad į pateiktus atvejų skaičius jau įtraukti ir antriniai atvejai, kai COVID-19 patvirtinama žmogaus, kurio darbovietėje registruotas protrūkis, šeimos nariams.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 211 tūkst. 11 žmonių.

Pagal deklaruojamus duomenis, tebeserga 51 tūkst. 79 užsikrėtusieji, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų 7768 asmenys.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3510 žmonių. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 7103 mirtys.