Jis taip pat pabrėžia, kad savivaldybėse, kuriose epidemiologinė situacija blogiausia, yra koncentruojamasi ne į tikrinimą, kaip gyventojai laikosi saviizoliacijos, o į judėjimo bei viešųjų vietų kontrolę.

„Manau, kad saviizoliacijos kontrolė yra vykdoma pakankamai efektyviai, didelių nusiskundimų negirdžiu. Mums didžiausia problema, kad tie pateikti duomenys kartais būna neteisingi“, – Eltai teigė R. Matonis.

„Bet šimtu procentų užtikrinti saviizoliacijos kontrolės, aišku, yra neįmanoma“, – atkreipė dėmesį jis.

R. Matonis taip pat teigė, kad, šalyje įvedus lokalius karantinus, „juodosiose“ savivaldybėse užtikrinti gyventojų saviizoliaciją netaptų paprasčiau.

„Atvirkščiai, „juodosiose“ savivaldybėse daugiau dėmesio yra skiriama viešųjų vietų kontrolei, taip pat judėjimo kontrolei, o tose savivaldybėse, kur situacija yra geresnė, kur nėra judėjimo kontrolės, tai ten kaip tik pareigūnai daugiau dėmesio gali skirti saviizoliacijoje esančių asmenų patikrinimams“, – teigė R. Matonis.

Visgi, Policijos departamento teigimu, savivaldybėms, kuriose epidemiologinė situacija yra blogesnė, skiriama daugiau policijos pajėgų.

„Jeigu ta apskritis nėra į traukta į „juodųjų“ ar „raudonųjų“ savivaldybių sąrašą ir ten nėra taikoma judėjimo kontrolė, tai pareigūnų yra kažkiek skiriama padėti artimiausioms kaimyninėms apskritims. Tai vyksta nuo pat pirmos (karantino – ELTA) dienos“, – teigė R. Matonis.

ELTA primena, kad premjerės patarėja Živilė Gudlevičienė teigia, kad šalyje daugėjant koronaviruso atvejų Vyriausybė trečiadienį ketina svarstyti lokalių karantinų įvedimą. Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad šiuo metu šalyje trūksta privalomos saviizoliacijos kontrolės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)