Antradienį jau paskiepyta 30 parlamentarų ir septyni ministrai, trečiadienį planuojama paskiepyti dar 20 Seimo narių ir tris ministrus.

Kaip BNS informavo vakcinaciją vykdančios Centro poliklinikos direktorius Kęstutis Štaras, pirmoji vakcinacijos diena Vilniaus savivaldybės pastate praėjo sklandžiai, besiskundžiančių nepageidaujamu vakcinos poveikiu nebuvo. Kartu paskiepyta ir per 180 vilniečių, kuriems daugiau nei 65-eri, jiems skirta „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina.

K. Štaras patvirtino, kad Seimo ir Vyriausybės kanceliarijoms išreiškus pageidavimą, vakcinacija bus tęsiama ir penktadienį – iki šiol planuota politikus paskiepyti iki ketvirtadienio.

Politikai skiepijasi „AstraZeneca“ vakcina siekdami didinti pasitikėjimą ja.

Pirmieji iš politikų pirmadienį „AstraZeneca“ pasiskiepijo prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, premjerė Ingrida Šimonytė, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Politikai skiepijami po to, kai praėjusią savaitę A. Dulkys įtraukė juos į prioriteto grupių sąrašą.

Lietuvoje ir virtinėje Europos valstybių skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina praėjusią savaitę buvo laikinai sustabdytas dėl nustatytų tromboembolijos atvejų paskiepytiems žmonėms.

Ketvirtadienį Europos vaistų agentūra paskelbė, jog ši vakcina nuo COVID-19 yra saugi ir veiksminga, todėl Lietuvoje atnaujintas skiepijimas šia vakcina.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)