Ambasadoriui priminta, kad vakar Briuselyje vykusioje ES Užsienio reikalų taryboje patvirtintas asmenų, kuriems taikomos ribojamosios priemonės pagal ES Globalų sankcijų už žmogaus teisių pažeidimus režimą, sąrašas nėra nukreiptas nė prieš vieną šalį. Patvirtintu sąrašu, remiantis įrodymais, pritaikytos tikslinės ribojamosios priemonės fiziniams ir juridiniams asmenims, vykdantiems rimtus žmogaus teisių pažeidimus įvairiose šalyse, informuoja URM.

Ambasadoriui buvo priminta, kad žmogaus teisių apsauga yra ilgalaikis Lietuvos užsienio politikos tikslas ir šios Vyriausybės prioritetas, o Kinija paraginta vietoj atsakomųjų priemonių imtis spręsti žmogaus teisių pažeidimus.

DELFI primena, kad Kinijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį įtraukė Seimo narę Dovilę Šakalienę ir tris Lietuvos diplomatus į sankcijų sąrašą.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pranešė, kad be D. Šakalienės į juodąjį Kinijos valdžios sąrašą pateko ir Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje dirbanti Aušra Semaškienė.

„Kadangi sankcijos yra įvestos ir sutuoktiniams, Lietuvos piliečių, pakliuvusių į sankcijas, iš tikrųjų yra daugiau. Turime keturis žmones iš viso, iš jų trys – Lietuvos diplomatai“, – teigė Briuselyje viešintis ministras.

D. Šakalienės ir A. Semaškienės sutuoktiniai dirba diplomatinėje tarnyboje. Pekinas sankcijas dešimčiai europiečių įvedė kaip atsaką į Europos Sąjungos sankcijas Kinijos pareigūnams dėl uigūrų mažumos persekiojimo. Į juodąjį sąrašą taip pat įtraukti keli europarlamentarai, Belgijos, Olandijos parlamentų nariai, mokslininkai. Jiems uždrausta atvykti į Kiniją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)