Pasak Vyriausybės vadovės, šiuo metu Lietuvos gyventojai turėtų būti ypač atsargūs ir pajutę net menkiausius peršalimo simptomus – darytis testą dėl COVID-19.

„Mano bendra rekomendacija žmonėms būtų labai paprasta: jei jaučiate bent menkiausius peršalimo simptomus, labai prašau kreiptis kuo greičiau ir pasidaryti COVID testą, dėl tos priežasties, kad matome, jog atvejų skaičius plinta. Ypač plinta didžiuosiuose miestuose: Vilniuje, Vilniaus apylinkėse. Jis plinta ta atmaina, kuri yra labiau užkrečiama nei tradicinis virusas, ir tikrai norint Velykas saugiai būtinai reikia tą padaryti“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

„Kalbėti apie kažkokius judėjimus, dideles šventes ar susibūrimus per Velykas – aš tikrai nematau jokio pagrindo“, – teigė ji, primindama, kaip po pastarųjų Vėlinių buvo išaugę užsikrėtimų COVID-19 rodikliai.
„Po praėjusių metų Vėlinių mes turėjome labai spartų atvejų kilimą. Tikrai nenorėtume tokios situacijos pamatyti, turint mintyje, kad ir dabar atvejų kilimas yra labai spartus“, – sakė ji.

Sprendimas dėl galimų karantino ribojimų per Velykas bus svarstomas kitą savaitę, atsižvelgiant į naujausius duomenis, kiek anksčiau antradienį teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Šią savaitę tokių sprendimų neturėtų būti daroma, bet kitą savaitę susirinksime ir aptarsime esamą situaciją tuo metu“,– antradienį LRT radijui teigė A. Bilotaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)