„Kalbant apie visas šventes, galima analogiją paimti į lapkričio pirmą. Tuo metu matėsi, kad žmonės judėjo ir po to turėjome tam tikras pasekmes, kad po švenčių, kai yra laisvas judėjimas, akivaizdu, kad žmonės važiuoja, žmonės lankosi ir tas gali pabloginti situaciją“, – LRT radijui antradienį sakė ministrė.

Pasak A. Bilotaitės, Vyriausybė karantino sąlygas balandžio mėnesiui svarstys kitą savaitę, o priimant sprendimus bus vertinami tuometiniai sergamumo rodikliai ir labiau užkrečiamos britiškosios atmainos paplitimas.

Paklausta, ar Velykų savaitgaliui gali būti įvesti papildomi judėjimo apribojimai, ministrė atsakė: „Šią savaitę tokių sprendimų neturėtų būti daromi, bet kitą savaitę susirinksime ir aptarsime esamą situaciją tuo metu“.

Bilotaitė: siekiame, kad pareigūnai kuo greičiau būtų paskiepyti

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sakė siekianti, kad pareigūnai vakcinavimo nuo COVID-19 sąraše būtų perkelti į aukštesnę prioritetinę vietą ir būtų paskiepyti anksčiau nei dabar yra numatyta.

„Sieksime, kad pareigūnai būtų aukštesnėje pozicijoje pagal galimybes. Aš tikiuosi, kad Sveikatos apsaugos ministerija į tai atsižvelgs“, – teigė ministrė A. Bilotaitė.

Nors pagal Sveikatos apsaugos ministerijos sudarytą planą pareigūnų eilė skiepytis ateis tik antroje balandžio pusėje, ministrės teigimu, Vidaus reikalų ministerija atstovauja pareigūnų interesams ir atsižvelgia į jiems kylančias rizikas.

„Pirmiausia didžiausias dėmesys buvo skiriamas medikams, kurie kovoja priešakinėse linijose, antra kategorija – turintys sveikatos problemų. Žinoma, aš esu visada už tai, kad pareigūnai kuo galima greičiau gautų vakcinas. Tai yra mūsų prioritetas, tačiau esant tokiai galimybei pirmiausia turime suskiepyti žmones, kurie yra didžiausioje rizikoje“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Ministrės teigimu, Vidaus reikalų ministerija pateikė dar vieną sąrašą žmonių Sveikatos apsaugos ministerijai, kurie turi didžiausią riziką – apie 300 pareigūnų, pagal kurį pareigūnai būtų perkelti į aukštesnę prioriteto vietą.„Buvo išgryninti, turintys didžiausią riziką. Pateikėme šį sąrašą Sveikatos apsaugos ministerijai, kad esant galimybei jie būtų pakelti į aukštesnę vietą, nes mes suprantame, kad pareigūnai atlieka labai svarbų darbą, užtikrindami karantino ribojimų laikymąsi ir tikrai turi daug to kontakto“, – akcentavo A. Bilotaitė.

Vyriausybės ir Seimo nariai bus skiepijami „AstraZeneca“ vakcina

Antradienį Vilniuje nuo COVID-19 skiepijami Vyriausybės ir Seimo nariai.

Visi jie bus skiepijami visuomenėje prieštaringai vertinama „AstraZeneca“ vakcina.

Antradienį planuojama paskiepyti apie pusę Ministrų kabineto ir per 30 parlamentarų. Politikai dar bus skiepijami trečiadienį ir ketvirtadienį.

Pirmadienį minėta vakcina paskiepytas prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, premjerė Ingrida Šimonytė, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Praėjusią savaitę sveikatos apsaugos ministras papildė skiepijimo nuo COVID-19 prioriteto grupių sąrašą į jį įtraukdamas prezidentą, Seimo ir Vyriausybės narius.

Taip siekiama parodyti pasitikėjimą „AstraZeneca“ vakcina.

Lietuvoje ir virtinėje Europos valstybių skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina praėjusią savaitę buvo laikinai sustabdytas dėl nustatytų tromboembolijos atvejų paskiepytiems žmonėms.

Ketvirtadienį Europos vaistų agentūra paskelbė, jog ši vakcina nuo COVID-19 yra saugi ir veiksminga, todėl Lietuvoje atnaujintas skiepijimas šia vakcina.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (470)