Pasak premjerės Ingridos Šimonytės atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės, atsižvelgiant į aštuonioliktosios Vyriausybės programos prioritetą, skirtą darniai regionų plėtrai, iškilo poreikis peržiūrėti ir naujomis nuostatomis papildyti minėtą susitarimą.

„Susitarimu siūloma tęsti ir užtikrinti nuolatinę dvišalės komisijos veiklą, sutarti, kad komisijos užduotis yra svarstyti svarbius valstybei ir savivaldybėms klausimus siekiant pažangos valstybės politikos srityse“, – teigė ji.

Dvišalei komisijai priklauso ministras pirmininkas, ekonomikos ir inovacijų, finansų ir vidaus reikalų ministrai, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas ir trys paskirti nariai.

Susitarimas bus papildytas nuostata, kad į komisijos susitikimus gali būti kviečiami ir kiti ministrai, viceministrai, savivaldybių merai, valstybės, savivaldybių institucijų atstovai, ekspertai, visuomenės atstovai.

Tokius susitarimus su Savivaldybių asociacija anksčiau buvo pasirašiusios ir kitos vyriausybės.

Lietuvos savivaldybių asociacija vienija visas 60 šalies savivaldybių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)