Jo teigimu, mitingo dalyviai buvo nešini vėliavomis ir įvairiais plakatais, reikalavo atšaukti karantiną, privalomą kaukių dėvėjimą, nutraukti vakcinaciją ir atverti sienas.

„Prašymą dėl susirinkimo pateikė fizinis asmuo, tai asmens duomenų atskleisti negalime, kas pateikė prašymą. Susirinkimas organizuojamas prisijungiant prie tarptautinių susirinkimų už prigimtines žmogaus teises ir suderinta, kad susirinkime gali dalyvauti iki 200 asmenų“, – lrt.lt komentavo Vilniaus miesto savivaldybės atstovė Gintarė Makarevičienė.

Pasak savivaldybės atstovės, informacija apie renginį buvo perduota policijai, todėl pareigūnai prižiūrėjo, ar jo dalyviai laikėsi reikalavimų.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė kol kas neturintis informacijos, ar renginio metu buvo nustatyta pažeidimų.

Kvietime į mitingą nurodoma, kad jį organizuoja pavieniai asmenys.

Kaip BNS vėliau informavo Vilniaus mero atstovas Karolis Vaitkevičius, leidimas rengti mitingą išduotas vienai iš organizatorių – Sandrai Juknei.

Antrasis karantinas Lietuvoje galioja nuo lapkričio pradžios, jis šiuo metu pratęstas iki kovo pabaigos. Karantino metu draudžiami renginiai, atvirose erdvėse galima bendrauti ne daugiau nei dviem namų ūkiams arba ne didesnėmis nei penkių žmonių grupėmis.

K. Vaitkevičiaus teigimu, nors Vyriausybės nutarimu dėl karantino renginiai yra uždrausti, teisę organizuoti mitingą numato Susirinkimų įstatymas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1091)