Aktorius tvirtino, kad neatsisakytų ir visuomenėje prieštaringai vertinamos „AstraZeneca“ vakcinos. „Jei kas nors duotų tą „AstraZeneca“, tai eičiau tris paras pėsčiom per pūgą, per vėtrą ir dar negražiai apsirengęs“, – nusijuokė D. Vaitiekūnas, dalyvaudamas „Delfi“ televizijos laidoje „Jūs rimtai?“.

Nusijuokęs aktorius surimtėjo ir dar kartą patvirtino: „Tikrai skiepyčiausi. Čia ir dabar. Labai laukiu skiepo“.

„AstraZeneca“ vakcina šią savaitę kėlė daugybę diskusijų, nors ketvirtadienio vakarą Europos vaistų agentūra patvirtino, kad vakcina saugi, o Lietuva nusprendė atnaujinti skiepijimą šia vakcina. Norėdami padidinti pasitikėjimą šia vakcina, ja pasiskiepys ir svarbiausi šalies asmenys: prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

O kol vakcina buvo laikinai sustabdyta, socialiniuose tinkluose garsūs asmenys ėmė tikinti, kad patys mielai ja pasiskiepytų ir net susimokėtų, jei to reikėtų.

D. Vaitiekūnas laidoje „Jūs rimtai?“ tvirtino, kad įžvelgė vienokių ar kitokių prieskonių diskusijose dėl „AstraZeneca“ vakcinos, tačiau įvardijo savo nuomonę, kodėl, jo akimis, galėjo kilti tos diskusijos. „Žmonės labai greitai pasigauna blogą sensaciją. Pasakyk žmogui kokią nors siaubingą naujieną, kurie net nėra naujiena, o tik įtarimas, jis pasigaus ir viskas, tu jam iš galvos neišmuši“, – tvirtino D. Vaitiekūnas.

Dominykas Vaitiekūnas / Foto: Donatas Damadotas

„Iš 7 milijonų 40 turi kažkokias sąsajas su kraujo krešėjimu. Akivaizdu, kad nebuvo pagrindo perdėm nepasitikėti, bet, aišku, atsargumas gėdos nedaro. Man labai liūdna apskritai, kad vakcinacija yra informacinio chaoso sugriauta, turi tokį prastą įvaizdį, žmonės nuolat gąsdinami, kad kažkas yra blogai“, – teigė aktorius.

D. Vaitiekūnas pasidalijo ne tik savo, bet ir aplinkinių nuomonėmis. Jam labiausiai įstrigusi, valytojos, su kuria jis kartais pasišneka, nuomonė apie vakcinas. Anot jo, moteris iš pradžių labai abejojo, ar verta skiepytis ir net atsisakė, nors jau buvo kviečiama registruotis. „Pagalvojau, kad man taip gaila, nes ji susiduria su žmonėmis, dirba, ir pati sako „nebegaliu, aš ir į teatrą noriu nueit, ir į filharmoniją, bet niekur negaliu, valau valau ir viskas“. Jau norėjau tokį moralistą įjungt ir sakyti: „Liucija, eik skiepytis, reikia skiepytis“. Bet pagalvojau, kad negaliu taip, nebus jokios naudos“, – pasakojo D. Vaitiekūnas bei pridūrė, kad vis dėlto, pokalbio su valytoja pabaigoje, ji pat ėmė kelti klausimus, o ir jis pats rankų nenuleidžia ir vis paklausia jos, ar ji nepersigalvojo ir dar nepasiskiepijo.

Laidoje „Jūs rimtai?“ buvo aptartos svarbiausios ir įdomiausios savaitės naujienos, tarp kurių ne tik „AstraZeneca“ situacija, bet ir neįprastas policijos tyrimas, kuris buvo pradėtas po to, kai valytoja išmetė 7 kilogramus ne vietoje paliktų narkotinių medžiagų, taip pat buvo aptarti ir karantino laisvinimai, ir ypatinga D. Vaitiekūno kelionė į Islandiją.

Visą pokalbį rasite čia, o „Delfi“ televizijoje laidą žiūrėkite penktadieniais, 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (528)