Pasak S. Jakeliūno, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas, 2018 m. rugsėjį laidoje „DELFI Diena“ komentuodamas tuomet „valstiečių“ Vyriausybės rengiamą pensijų reformą, pateikė tikrovės neatitinkančius teiginius, kurių vėliau nepaneigė.

„Mane pasiekė žinios, kad Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas lankėsi Konstituciniame Teisme ir grasino Konstitucinio Teismo teisėjams, kad nebūtų priimtas nagrinėti šitas klausimas (…) Tokia informacija yra pateikta, jeigu tai yra tiesa, tai reiškia, kad buvo daromas spaudimas KT dėl konkretaus įstatymo priėmimo“, – „DELFI Dienoje“ tuomet sakė G. Landsbergis.

Pats S. Jakeliūnas yra pripažinęs, kad su Konstitucinio Teismo pirmininku Dainiumi Žalimu iš tiesų buvo susitikęs 2018 m. rugsėjo 3 d., tačiau neigė, kad jis KT pirmininkui ar kitiems teisėjams grasino ar juos spaudė.

Pasak europarlamentaro, jis į teismą kreipėsi šių metų kovo 8 d., o patį ieškinį nusprendė teikti metų pradžioje, kai dabartinis užsienio reikalų ministras nepateikė atsakymo į S. Jakeliūno viešą raginimą paneigti tuomet išsakytus teiginius.

„Sprendimą priėmiau praėjusiais metais gruodžio pabaigoje, kai parašiau metų apibendrinimą, ir tada viešai kreipiausi į G. Landsbergį paaiškinti, kur tie šaltiniai, kur ta informacija, kuria jis grindė tuos savo teiginius. Na kad ir neoficialus paraginimas, to neįvyko, ir tada nuo sausio pradžios pradėtas rengti ieškinys“, – Eltai teigė S. Jakeliūnas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas Eltai patvirtino, kad S. Jakeliūno ieškinys gautas kovo 8 d. ir priimtas svarstyti kovo 15 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)