Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad sistemos gedimai susiję su „Microsoft“ trikdžiais, todėl Seimo darbuotojai negali jų išspręsti.

„Trikdžiai susiję su sutrikimais „Microsoft“ ir nuo mūsų nelabai priklauso, todėl šiandieną užtikrinti sklandų darbą negalime“, – informavo Seimo pirmininkė.

Nutraukus vakarinį posėdį, Seimo valdyba spręs, kaip bus posėdžiaujama kitą savaitę – ar bus grįžtama prie posėdžių salėje.

Ketvirtadienio posėdžių metų dalis Seimo narių skundėsi negalintys registruotis ir balsuoti, opozicijos atstovai reikalavo atsisakyti nuotolinio darbo ir grįžti prie posėdžiavimo gyvai.

„Ačiū už kantrybę. Deja, yra sutrikimų, kurie nepriklauso nuo mūsų technikų, jie susiję su visa „Miscosoft“ sistema“, – sakė ji.

Seimo posėdžiai šią savaitę parlamento valdybos sprendimu posėdžiavo nuotoliniu būdu.

Pagal Seimo statutą, nuotoliniai parlamento posėdžiai rengiami, kai įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir gali kilti grėsmė Seimo darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus Seimo narių sveikatai, gyvybei.

Seimo pirmininkė sakė, kad kitą savaitę parlamentarams teks ilgiau posėdžiauti, nes reikės užbaigti ir nebaigtą šios dienos darbotvarkę.
Beje, dalis opozicinių frakcijų narių, dėl techninių nesklandumų stringant posėdžiui, iš ryto siūlė jau šiandien grįžti į Seimo salę ir posėdžiauti gyvai, tačiau iš ryto Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen su tokiu pasiūlymu nesutiko.

Beje, kovo 23 d. buvo planuotas nuotolinis Seimo posėdis, tačiau Seimo valdyba nutarė atšaukti tokį savo ankstesnį sprendimą.

Seimo pirmieji nuotoliniai Seimo posėdžiai buvo pradėti organizuoti dar praėjusios (rudens) sesijos pabaigoje – šių metų sausio 12 d.
Prasidėjus Seimo pavasario sesijai, parlamentarai gyvai buvo susirinkę į pirmąjį Seimo plenarinį posėdį kovo 10 d.