Iš viso šią savaitę ištirti 499 ėminiai. Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santaros klinikų laboratorijoje – 376 ėminiai, iš jų – 78 aptikti minėtosios linijos atvejai.
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės (LSMUL) Kauno klinikų laboratorijoje ištirti 82 ėminiai – iš jų – 20 atvejų su B.1.1.7 linija.
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) laboratorijoje atlikti 26 tyrimai, iš jų – 8 atvejai su B.1.1.7 linija.
Vilniaus universiteto (VU) Gyvybės mokslų centro (GMC) laboratorija atliko 24 tyrimus ir aptiko 2 atvejus.

Iš visų nustatytųjų 68 atvejai priskiriami Vilniaus apskričiai, 11 – Marijampolės apskr., 6 – Klaipėdos apskr., po 5 – Kauno ir Telšių apskritims, 3 – Panevėžio apskr., po 2 – Tauragės, Alytaus, Utenos ir Šiaulių apskr., o vienas žmogus savo gyvenamąją vietą nurodė Ispaniją. Dar dėl vieno mėginio apskrities informacija yra tikslinama.

Iš viso Lietuvoje, pagal NVSPL koordinuojamą sekoskaitos projektą, atlikta 1513 ėminio sekoskaita ir aptikta 188 B.1.1.7 viruso linijos atvejai.

Šią savaitę laukiama dar vienos atliktų tyrimų ataskaitos, tad duomenys bus papildyti.

Iš Jungtinės Karalystės kilusio (B.1.1.7) viruso linijos sukelti atvejai (vasario–kovo mėn. duomenys):

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (265)