Jie iki ketvirtadienio popietės nebuvo pateikiami. Kaip BNS informavo Statistikos departamentas, šiuo metu aiškinamasi, kodėl taip nutiko.

Duomenys pradėti rodyti po BNS užklausos.

Iš duomenų matyti, kad skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina trečiadienį vykdytas Klaipėdoje, Akmenės, Varėnos rajonų bei kitose savivaldybėse. Pavyzdžiui, Klaipėdoje trečiadienį pirma „AstraZeneca“ doze paskiepyti 34 žmonės, Akmenės rajone – 24 gyventojai.

Kaune atlikta viena tokia injekcija. Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša BNS sakė, kad užfiksuotas toks atvejis greičiausiai reiškia, kad forma dėl skiepo į e.sveikatos sistemą pateko kitą dieną.

„Čia tikriausiai buvo tiesiog pasirašyta ir į e.sveikatą pateko ta forma, nes iš ten Statistikos departamentas ima. Galėjo vakare patvirtinti kažkas iš gydytojų arba atėjęs kitą dieną į darbą tą 63 formą, kuri patenka į apskaitą ir ji pateks į tą dieną“, – sakė P. Kibiša.

„Galiu patikinti, kad tikrai nė vieno žmogaus neskiepijome“, – pridūrė jis.

Statistikos departamento duomenimis, iš viso per trečiadienį pirma vakcinos doze paskiepyti 2452, antra – 6926 žmonės.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienio vakarą paskelbė laikinai sustabdantis skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, iki kol Europos vaistų agentūra pateiks galutines išvadas dėl tromboembolijos atvejų ryšio su skiepais. Ministras vylėsi, kad EVA išvada paaiškės jau ketvirtadienį.

Jis teigė, kad sprendimas priimtas remiantis atitinkama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos rekomendacija.

Anksčiau tą pačią dieną Europos vaistų agentūra pareiškė, kad nėra „jokių požymių“, jog bendrovės „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurta vakcina galėtų lėmė kraujo krešulių susidarymą kai kuriems paskiepytiems žmonėms.