Kiek vėliau Darbo partijos tarybos posėdyje buvo pritarta opozicinių Darbo partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijų koalicijos sudarymui.

„Opozicinės jėgos Seime, nors ir turi didelę parlamentinio darbo patirtį, šiuo metu dirbo ganėtinai sudėtingai, kadangi dirbant pavieniui pasiekti rezultato yra daug sunkiau. Tad dabar parlamentiniame darbe galėsime būti produktyvesni priimant svarbiausius mūsų valstybei sprendimus“, – išplatintame pranešime cituojamas Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas

Darbo partija Seime turi dešimt parlamentarų, o LVŽS Seime – 32. Susitarimo dėl bendradarbiavimo pasirašymas koalicijai leis išsirinkti opozicijos lyderį“, – akcentavo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna.

Seimo opozicinės Darbo partijos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos greitu metu tikisi pasirašyti oficialų susitarimą dėl darbo opozicijoje.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis yra sakęs, kad jo vedamos partijos frakcija Seime į rotuojamo opozicijos lyderio pozicijas siūlys ekspremjerą Saulių Skvernelį. Opozicijoje esantys socialdemokratai kol kas pasirašyti bendradarbiavimo susitarimo neketina. Jų teigimu, galimybę bendradarbiauti opozicijoje jie svarstys kai išsirinks naują partijos lyderį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)