„Manyčiau, kad dabartinėje situacijoje, kai tą daro daugelis Europos Sąjungos valstybių, visiškai natūralu, kad ir Lietuvoje mes svarstėme tai ir, kad dabar (skiepijimas „AstraZeneca“ – ELTA) trumpam yra sustabdytas, kol bus įvertintos pasekmės sveikatai. Vėlgi, vadovaujantis tuo, kad žmonių saugumas yra pirmoje vietoje“, – Seime žurnalistams sakė parlemento pirmininkė.

Kiek anksčiau prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad Sveikatos apsaugos ministerijos komunikacija dėl „AstraZeneca“ vakcinos buvo nenuosekli, o ministro Arūno Dulkio sprendimas stabdyti jos naudojimą – smūgis vakcinos patikimumui gyventojų akyse.

„Sveikatos apsaugos ministro sprendimas laikinai stabdyti skiepijimą vakcina „Astra Zeneca“, be abejo, sudavė smūgį šio preparato patikimumui Lietuvos gyventojų akyse. Nenuosekli Sveikatos apsaugos ministerijos komunikacija dėl vakcinos „Astra Zeneca“ gali padidinti dezinformacijos bangą tiek šio gamintojo, tiek visos vakcinavimo programos atžvilgiu“, – trečiadienį teigė Prezidentūra.

Prezidento spaudos tarnybos teigimu, šis antradienio pavakare skubiai priimtas sprendimas prieštarauja tą pačią dieną išsakytoms ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės ir sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio pozicijoms bei nuolat atnaujinamoms Europos vaistų agentūros ir Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijoms.

ELTA primena, kad sveikatos apsaugos ministras A.Dulkys antradienį paskelbė laikinai stabdantis skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID–19, kol Europos vaistų agentūra pateiks savo vertinimus dėl šios vakcinos galimai sukeliamų tromboembolijos atvejų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)