„Sveikatos apsaugos ministro sprendimas laikinai stabdyti skiepijimą vakcina „AstraZeneca“, be abejo, sudavė smūgį šio preparato patikimumui Lietuvos gyventojų akyse. Nenuosekli Sveikatos apsaugos ministerijos komunikacija dėl vakcinos „Astra Zeneca“ gali padidinti dezinformacijos bangą tiek šio gamintojo, tiek visos vakcinavimo programos atžvilgiu“, – rašoma Prezidento spaudos tarnybos atsiųstame komentare.

Prezidentas atkreipia dėmesį, jog antradienio vakarą skubiai priimtas sprendimas prieštarauja anksčiau tą dieną išsakytai premjerės Ingridos Šimonytės ir paties sveikatos apsaugos ministro pozicijoms, be to, Europos vaistų agentūros ir Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijoms, kad ES naudojamos vakcinos yra saugios ir patikimos, o jų nauda žymiai viršija galimus rizikos veiksnius.

„Todėl prezidentas tikisi, kad vakarykštis Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimas buvo priimtas remiantis ne politiniais motyvais, o aiškiomis ir konkrečiais įrodymais argumentuotomis sveikatos specialistų išvadomis, kurios bus pristatytos ekspertams ir visuomenei“, – rašoma komentare.

Sveikatos apsaugos ministras antradienio vakarą paskelbė laikinai sustabdantis skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, iki kol Europos vaistų agentūra pateiks galutines išvadas dėl tromboembolijos atvejų ryšio su skiepais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (951)