Tokį sprendimą VRK buvo priėmusi 2020 m. spalio 31 d.

Teismas, išnagrinėjęs bylą, sprendime konstatavo, kad bylos faktinės aplinkybės ir teisinis reglamentavimas leidžia daryti išvadą, kad pareiškėjai nėra valstybės politikai, politinė partija ar politinės kampanijos dalyviai ir neveikė politinio kampanijos dalyvio interesais nei už užmokestį, nei neatlygintinai skleisdami informaciją. Taigi konstatuotina, kad pareiškėjai negali būti priskirti politinės reklamos subjektams, o jų skleista informacija negali būti vertinama kaip politinė reklama, sakoma Vilniaus apygardos administracinis teismo pranešime. Taip pat akcentuotina, kad pareiškėjai vadovavosi teisės aktų nuostatomis ir rengdami leidinį pasiūlė Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai išsakyti savo nuomonę apie partijos veiklą ir vertybes.

Teismas padarė išvadą, kad leidinio „Viso gero, Valdemarai?“ leidybos darbai vyko be politinių partijų ar politikų įtakos. Kaip teigiama Vilniaus apygardos administracinio teismo pranešime, byloje pateikti įrodymai patvirtina, kad nė viena politinė partija ar politikas neturėjo įtakos leidinio turiniui, jo turinyje nėra propaguojamas politikas ar politinė partija, politinės idėjos ar programos.

Teismas atmetė pareiškėjų skundo dalį, kurioje buvo prašoma panaikinti VRK sprendimo dalį perduoti Visuomenės informavimo etikos komisijai nagrinėti surinktą tyrimo medžiagą su prašymu įvertinti VšĮ ,,Laisvės TV“ ir A. Tapino skleistą informaciją apie akcijas „Viso gero, Valdemarai?“ ir „Viso gero, Voldemortai“ pagal Visuomenės informavimo etikos kodekso nuostatas.

Teismo įsitikinimu, nagrinėjamu atveju VRK laikėsi minėtų įstatymų reikalavimų, išsprendė skunde nurodytus klausimus, priklausančius jos kompetencijai, o klausimus, susijusius su galimais Visuomenės informavimo etikos kodekso pažeidimais, kadangi jie nėra priskirti VRK, pagrįstai perdavė spręsti kompetentingam subjektui, t. y. Visuomenės informavimo etikos komisijai.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.