Komiteto vadovo Lauryno Kasčiūno teigimu, bus diskutuojama, ar užtenka jau esamų saugiklių, ar juos reikia griežtinti. Parlamentaro teigimu, bus svarstoma, ar įstatyme reikia apibrėžti šalis, kurių įmonės galėtų būti laikomis nepatikimomis.

„Pavyzdžiui, ar užtenka komisijos sprendimo, ar vis tik įstatymuose reikia numatyti tam tikrus saugiklius, kurie, tarkime, apibrėžtų, kokios kilmės šalies įmonė negalėtų dalyvauti projekte. Pavyzdžiui, ar užtenka dabar tikrinti kažkokią Kinijos technologijos įmonę, aiškintis, ar ji tikrai nepatikima, ar užtenka teisiškai įvirtinti, kad iš Kinijos ir kitų autoritarinių šalių įmonės negalėtų dalyvauti“, – BNS sakė parlamentaras.

„Nauja Vyriausybė, naujas požiūris, žiūrėsime, ar išmoktos anos Vyriausybės pamokos. Norime pasvarstyti, kaip ši komisija veikė, kokios jos silpnybės ar stiprybės, ką reikia tobulinti“, – kalbėjo L. Kasčiūnas.

Vyriausybė komisijos siūlymu vasarį uždraudė diegti Kinijos įmonės „Nuctech“ bagažo rentgeno patikros įrangą Lietuvos oro uostuose. Kovą vyriausybinė komisija pasiūlė blokuoti aviacijos grupės „Avia Solutions Group“ planus plėstis Vilniaus oro uoste.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)