„Jeigu yra gauti to paties įstatymo, tų pačių ar skirtingų straipsnių pakeitimo projektai, jie Seimo posėdyje pateikiami ir nagrinėjami kartu“, – Seimo statutą posėdyje citavo S. Skvernelis.

Tačiau, pasak Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, šis siūlymas buvo įtrauktas į rezervinių klausimų darbotvarkę, siekiant neiškraipyti klausimų svarstymo eigos.

„Pasitaiko atvejų, kad būna ir dvidešimt pataisų į tą patį įstatymą, ir puikiai suprantate, kad tokiu atveju realizuoti šios Statuto normos yra neįmanoma“, – teigė Seimo pirmininkė.

Galiausiai, reaguodamas į tai, kad Seimas visgi balsavo nesvarstyti minėto siūlymo kartu su Vyriausybės projektu, S. Skvernelis tvirtino, kad kreipsis į Etikos ir procedūrų komisiją.

„Tenka konstatuoti, kad nesilaikoma Seimo statuto. Ir dėl darbotvarkės sudarytojo – Seimo pirmojo vicepirmininko mes būsim priversti kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją“, – teigė ekspremjeras.

Jam pritarė ir Seimo Mišrios grupės narys Vytautas Bakas. Jo nuomone, dėl nuostatų, kurios įrašytos į Seimo statutą, apskritai neturėtų būti balsuojama, mat taip valdantieji tiesiog naudojasi balsų dauguma.

„Formuojasi labai pavojinga tendencija, kai dėl imperatyvių Statuto nuostatų, kurios apibrėžia posėdžio eigą, darbotvarkės sudarymą, mes kiekvieną kartą balsuojame. Tai tikrai, gerbiama pirmininke, negali Seimas kas kartą balsuoti, ar reikia taikyti Statuto normą. Pozicija piktnaudžiauja savo dauguma, aš norėčiau į tai atkreipti dėmesį“, – Seimo posėdyje kalbėjo V. Bakas.

Seimui antradienį po pateikimo pritarta Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisai, kurioje siūloma, kad, kilus įtarimams dėl COVID–19 ligos arba įmonėje užfiksavus koronaviruso protrūkį, darbuotai turėtų privalomai testuotis arba, esant galimybei, dirbti nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)